A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

Історія 95-річної ювілярки з села Копіювата

Дата: 23.05.2023 08:30
Кількість переглядів: 268

Фото без опису

20 травня 2023 року жителька села Копіювата Ковтун Марія Микитівна відсвяткувала своє 95-річчя.

 

Народилася ювілярка 1928 року в селі Попівка Канівського району Черкаської області. У 5-річному віці дівчинка разом із батьками поїхала на Донбас. Дорослі планували працювати на шахті, але почалася громадянська війна, в якій загинув її батько. Матір, боючись залишитись однією з малою дитиною в незнайомому краю, повернулась додому.

 

Згодом через їхнє село у Таганчу з війни повертався чоловік. Він йшов пішки і підвечір, тож попросився переночувати в сім’ї ювілярки. Бабуся дала йому повечеряти, помитися і підготувала місце для відпочинку. Але замість сну, заради того, щоб віддякувати господарям, чоловік за ніч поремонтував усе взуття, яке було у домі, адже був гарним чоботарем. 

 

Завдяки цій зустрічі у Марії Микитівни з’явився вітчим та старший від неї на 2 роки зведений брат, а пізніше народилися ще двоє рідних та сестра.  

 

Згодом мати тяжко захворіла та померла, тому найстарша Марійка в усьому допомагала вітчиму і бабусі, доглядала за меншими дітьми.

 

До Другої світової закінчила 3 класи місцевої школи, а після війни пішла працювати  різноробочою у колгосп, а пізніше тривалий час працювала  на Мартинівському цукрокомбінаті.

 

У 1963 Марія Микитівна вийшла заміж за свого односельця і перейшла працювати  техпрацівником у Попівську восьмирічну школу, а з 1979 року до виходу на пенсію у 1983 році працювала листоношою Попівського відділення зв’язку.

 

Після смерті чоловіка у 1998 році ювілярка переїхала до села Копіювата, де мешкала сім’я старшої дочки, яка з 2014 року, після перенесеної Марією Микитівною хвороби, доглядає та опікується нею.

 

Сьогодні ювілярка – мати двох доньок та бабуся трьох онуків і однієї правнучки.

 

Щиро вітаємо Марію Микитівну та бажаємо їй великого щастя, міцного здоров’я, якомога більше радісних моментів та мирного неба!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь