Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

РОКИ МОЇ РОКИ – ЦЕ ЖИТТЯ, ЯК КАЖУТЬ, АЛФАВІТ ВІД А ДО Я

Дата: 28.10.2021 15:33
Кількість переглядів: 500

Фото без опису

26 жовтня 2021 року зустріла свій 85-й День народження Галина Володимирівна Ганджа – жителька села Мартинівка. Народилася і виросла іменинниця в селі Паланочка, Маньківського району, Черкаської області.

Ювілярка сама написала розповідь про своє життя, тож до вашої уваги:

«Народилася я у бідній родині, де було двоє діток. Мама виховувала сама, батька забрала репресія, де й пропав безвісти. Невдовзі померла сестричка. Зостатись одненькою для мене було найбільшим горем, бо одній зростати дуже важко, а мама була завжди на роботі. Закінчивши 7 класів, на осінь пішла працювати на Іванківський цукрозавод. По моїй юності не хотіли ще брати на роботу. Потім все ж таки взяли, і там я зустріла свою долю. Чоловік був військовим, ми жили в Закарпатті в м. Межигір’я. Через чотири роки довелося йти "на гражданку", бо тяжко захворіла мама. Опинившись знову на Іванківському цукрозаводі, отримали квартиру і стали заводинами-цукровиками, а ще пішли навчатися у вечірню школу і закінчили по 10 класів.

На цукрозаводі я працювала лаборантом, тож згодом пішла навчатись у Смілянський харчовий технікум. Чоловік і собі поїхав навчатись у Київський будівельний технікум. Після закінчення технікуму мені дали направлення на роботу на 2 цукрозаводи на вибір: Березівський і Мартинівський. Мені сподобався Мартинівський, і ще через те, що це Канівщина.

З Іваньок ми приїхали до Мартинівки в 1970 році і працювала я тут аж до 2000 року, маю стаж 30 років. Спочатку я працювала старшим нормувальником при механічній майстерні. Потім – інженером–нормувальником підприємства. В загальному, як ветеран праці, маю 40 років стажу.

Разом з чоловіком Михайлом Даниловичем виховали трьох прекрасних доньок. Всі три були медалістками в школі і всі три закінчували Київський національний університет ім. Шевченка, за фахом – економісти. Тато пишався доньками. Та в 2008 році у чоловіка трапився втретє інсульт і люблячий тато пішов у інший світ... Ми прожили в парі понад 55 років. Збудували невеличкий будиночок, чоловік висадив хороший садочок, але життя невблаганне.

Втіхою для мене тепер є моя родина. Я маю трьох доньок, шість онуків і вісім правнуків. Мене постійно навідують. І на ювілей до мене приїхав привітати мій онук, в якого також День народження в цей день.

З усього серця дякую за увагу, повагу, людяність, яку ви проявляєте до людей похилого віку. Це дуже і дуже важливо почути теплі слова підтримки.»

Ось таку історію про непросте, але гідне життя почули представники Степанецької громади з уст іменинниці, коли завітали до неї та від імені сільського голови Олександра Яременка побажати здоров’я, довголіття і вручили подарунок на згадку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь