A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

У СТЕПАНЕЦЬКІЙ ГРОМАДІ АКТИВНО ТРИВАЄ ВАКЦИНАЦІЯ ЖИТЕЛІВ ВІД COVID-19

Дата: 08.09.2021 18:22
Кількість переглядів: 696

 

Сьогоднішні реалії диктують свої умови, тому щоб не опинитися в зоні ризику закриття шкіл та інших важливих сфер діяльності Степанецької громади через напружену епідситуацію з COVID-19, варто зробити прості кроки:

КРОК1 - Вакцинація працівників закладів освіти.

КРОК2 - Дотримання маскового режиму.

КРОК3 - За перших проявів хвороби залишитися вдома на самоізоляції та зв'язатися зі своїм лікарем.

З початку імунізації населення від корона вірусу в Степанецькій громаді активно проводиться щеплення населення від COVID-19 першою та другою дозою вакцин. 

Канівським «ЦПМСД» на базі амбулаторій загальної практики сімейної медицини (далі – АЗПСМ) сіл Степанці, Мартинівки та Таганчі створено 3 (три) пункти щеплення, в яких працюють сертифіковані бригади медиків, що пройшли спеціальне навчання та проводять вакцинацію не тільки у амбулаторіях свого населеного пункту, а й у межах всієї громади завдяки роботі мобільних бригад, яким активно допомагають фельдшера ФП-ів кожного населеного пункту громади.

Тож, на сьогоднішній день по Степанецькій громаді щеплено більше 2000 осіб, а саме:

Степанецька АЗПСМ – 1327 доз

Мартинівська  АЗПСМ – 447 доз;

Таганчанська  АЗПСМ – 330 доз.

Це не повна статистика, так як багато жителів громади вакциновано в інших пунктах вакцинації.

Пріоритетною групою населення громади для обов’язкового вакцинування, на даний момент, є представники медичної, соціальної та освітянської сфер, тому, що вони безпосередньо контактують з великою кількістю людей та знаходяться в зоні підвищеного ризику.

За попередніми даними керівників вищезгаданих організацій, про вакциновано певний процент працівників:

  • медики – майже 100%;
  • освітяни – майже 70%
  • соціальна сфера – близько 70%

Отримати щеплення зможуть всі бажаючі жителі та гості ТГ. Громадянам, у яких погіршений зір, прохання при собі мати окуляри (для заповнення анкети). Також не забуваємо вдягати маски!

Звертаємо увагу бажаючих вакцинуватися на те, що для швидшої реєстрації на вакцинування необхідно мати попередньо заключений договір із сімейним лікарем.

Інформацію про дні вакцинації у селах будуть повідомляти сільські лікарські амбулаторії. Записатися на вакцинацію можна у свого сімейного лікаря, в амбулаторії за місцем проживання, та у старости кожного старостинського округу.

Не зволікайте! Записуйтесь на вакцинацію! Адже єдиний спосіб побороти хворобу - це сформований колективний імунітет, котрий досягається масовою вакцинацією, а це - 70% населення громади.

Також закликаємо всіх жителів та гостей громади звернути увагу на необхідність безумовного дотримання всіх карантинних обмежень! Не нехтуйте правилами особистої гігієни, дотримуйтесь соціальної дистанції, уникайте місць скупчення людей. При наявності перших симптомів, які асоціюються з COVID-19, негайно звертайтеся лікарів. Будьте здорові!

Разом ми зможемо повернутися до життя без заборон, проте зараз, для цього необхідно зробити все що від нас залежить, прості речі, які рятують життя!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь