A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

22 БЕРЕЗНЯ - ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ВОДНИХ РЕСУРСІВ

Дата: 22.03.2021 13:16
Кількість переглядів: 366

Фото без опису

 

Ідея проведення Всесвітнього дня водних ресурсів вперше прозвучала на конференції ООН з охорони оточуючого середовища і розвитку (ЮНСЕД), яка відбулася в 1992 році в Ріо-де-Жанейро.

Основні цілі проведення Всесвітнього дня водних ресурсів:

- Сприяти прийняттю відповідних заходів для рішення проблеми забезпечення населення питною водою;

- Інформувати суспільство про важливість охорони і збереження ресурсів прісної води і водних ресурсів в цілому;

- Залучити до святкування Всесвітнього дня водних ресурсів уряди, міжнародні агентства, неурядові організації і приватний сектор.

22 березня є унікальною можливістю нагадати людству про надзвичайну важність водних ресурсів для оточуючого середовища і розвитку суспільства. Практичні зусилля можуть допомогти поглибити суспільне розуміння як проблем так і рішень в цій області. Для досягнення позитивних результатів необхідно перетворити слова на зобов’язання і дії у рамках загальної теми.

Також не варто забувати, що всі живі тварини і рослини складаються з води: тварини та риби - на 75%, медузи - на 99%, картопля - на 76%, яблука - на 85%, помідори - на 90% , огірки - на 95%, кавуни - на 96%. Навіть людина складається з води. 86% води міститься в тілі у новонародженого і до 50% у літніх людей.

Якщо людина втрачає 2% води від маси свого тіла, то у неї виникає сильна спрага. Якщо відсотки втраченої води збільшаться до 10, то у людини почнуться галюцинації. При втраті в 12% людина не зможе відновитися без допомоги лікаря. При втраті в 20% людина помирає.

Вода дуже корисна, наприклад, вона допомагає знизити ймовірність серцевого нападу. Під час досліджень вчені з’ясували, що ті люди, які п’ють близько шести склянок води в день, менше схильні до ризику серцевого удару на відміну від тих, хто п’є всього дві склянки.

Криниця - народний символ України. Це символ святості, чистоти, високої духовності, а також спадкоємності поколінь. Довкола джерел з цілющою водою споруджували каплички, поставали монастирі, будувалися оздоровчі курорти. На жаль, в наш час далеко не у всіх криницях вода придатна для споживання, але коли бачиш, що криниця доглянута, гарно оздоблена, то й вода в ній зазвичай дуже смачна. Практично в кожному і малому і великому селі, місті чи містечку є доглянути і криниці і джерела які живлять та надихають людей.

Села Степанецької ОТГ розміщені в басейні річок Росава та Рось і їхніх приток.

Керівництво громади розробило та реалізовує проект з очищення річки Росави, який є логічним продовженням стратегії щодо відновлення і збереження навколишнього середовища в Степанецькій ОТГ.

Сільський голова Олександр Яременко переконаний, що такими проектами, як «Зроби ліс чистішим», «Зінине джерело» в Мартинівці, благоустрій та очищення річки «Росава» та інших водойм, громада подає приклад всім громадам України, які дійсно хочуть піклуватися про природу, про збереження водних ресурсів.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь