Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

Обіцяють автомобіль та житло: у селі Степанецької ОТГ шукають лікаря

Дата: 01.03.2021 15:29
Кількість переглядів: 567

Фото без опису

У селі Мартинівка, що входить до Степанецької громади, шукають спеціаліста для місцевої амбулаторії. Зі слів директорки Канівського центру первинної медико-санітарної допомоги Наталії Горьової, він матиме службовий автомобіль, власне житло та зарплатню від 12-ти тисяч гривень.

Попередня лікарка звільнилася сім років тому і виїхала за кордон. Сімейна лікарка із Канева приїжджає у село двічі на тиждень, в інші дні її обов’язки виконує сімейна медсестра із 23 річним стажем Тетяна Костенко:

"Дуже важко працювати, бо ми обслуговуємо 1700 жителів. Люди хворіють щодня, а не тільки в ті дні, коли приїжджає лікарка. Їздити на всі виклики без лікаря нам дуже важко. Ми б раділи, якби хтось приїхав на цю роботу і допомогли б йому, бо ми цю роботу уже знаємо", – зазначила вона.Суспільне Черкаси

Зі слів Тетяни Костенко, щодня на прийом приходить до 20 людей. Місцева жителька Оксана Андрєєва розповіла, що відсутність сімейного лікаря відчувається, адже не завжди можна отримати необхідну допомогу:

"Якщо захворіла дитина і немає автомобіля – як можна поїхати по такій погоді і ситуації у лікарню? А якби був лікар, то він би тут оглянув і направлення дав і ми б поїхали лікуватися".

Пенсіонерка Галина Лисогір розповіла, що поїхати до лікаря в інший медзаклад вона може не завжди:

"Лише двічі на тиждень їздить автобус на Канів. Мені, як пенсіонерці, дуже проблемно дістатись туди. Це треба комусь із дітей не йти на роботу, а везти мене на Канів. Було б дуже добре, якби був тут сімейний лікар".Суспільне Черкаси

В амбулаторії працює три медсестри. За словами однієї з них, Лілії Лосюк, сімейного лікаря не вистачає під час роботи з пацієнтами:

"Якщо є лікар – ти стоїш за його спиною, у тебе є допомога і тоді спокійніше працювати. А так, коли приходять пацієнти – тисячу раз перечитуєш ті самі інструкції від ліків, перепитуєш діагнози, що там не було. Лікарня без лікаря - ніби хата без даху, у нас немає захисту".успільне Черкаси

Зі слів директорки Канівського центру первинної медико-санітарної допомоги Наталії Горьової, одна з вимог до сімейного лікаря – бажання працювати в сільській місцевості:

"Ми готові прийняти будь-кого, головне – щоб лікар мав водійські права, був пацієнтоорієнтованим і мав емпатію до пацієнтів. Сільські медики виконують усі поставлені на них задачі. Вони в авторитеті. Лікарів у селі дуже поважають".

Перевагою в цій роботі Наталія Горьова називає людей:

"Сільські пацієнти найбільш вдячні. Це не містяни, у яких є великий вибір лікарів. У селі люди не йдуть без потреби".

успільне Черкаси

Голова Степанецької об’єднаної громади Олександр Яременко розповів, що до складу ОТГ входить три амбулаторії. На розвиток Мартинівської цьогоріч спрямували два мільйони гривень:

"Зараз розглядається програма забезпечення лікаря житлом на території громади, плюс належне фінансове забезпечення, не тілки від громади, а й від інвесторів, які працюють на території громади. Вони також готові долучитися до цієї справи".

Окрім заробітної плати сімейний лікар отримуватиме й доплату із громади, працюватиме у сучасному приміщені та матиме за потреби власне житло.


Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь