A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

Cупутникові дані допоможуть Степанецькій громаді у боротьбі з випалюванням сухостою

Дата: 28.04.2020 11:13
Кількість переглядів: 637

Фото без опису

Щороку в Україні відбувається понад 56 тисяч пожеж у природних екосистемах та на  відкритих територіях, як свідчать дані Державної служби з надзвичайних ситуацій України. Це завдає мільярдних збитків, забруднює повітря, знищує цілі екосистеми та забирає життя людей. У 2019 році непрямі збитки від пожеж в екосистемах склали близько 3,4 млрд грн; загинуло 84 людини.

В цілому за три місяці 2020 року на території Канівського району сталося 25 пожеж. Для порівняння - за аналогічний період минулого року кількість пожеж складає лише 12.

Таку серйозну проблему неможливо подолати лише штрафами – необхідно шукати інноваційні шляхи її вирішення, наприклад, використовуючи дані супутникового моніторингу. Степанецька ОТГ подала заявку для участі в рамках експериментального проєкту “Не пали - компостуй”, що надасть можливість відстежувати пожежі на території своєї громади в режимі, близькому до реального часу на основі даних НАСА, а також вносити на спеціально розроблену онлайн карту дані місцевого моніторингу, проведеного активістами громади. Завдяки е-рішенням учасники також матимуть можливість отримати інформацію про пожежі у своїй громаді за останні три роки на основі супутникових даних (аналіз свідчить, що близько 80% підпалів у окремих громадах повторюються на тих самих місцях). Пам’ятайте, що несанкціоноване випалювання сухої рослинності – злочин, за який законодавством України передбачена адміністративна відповідальність!

Закликаємо громадян об’єднати зусилля у боротьбі з несанкціонованим випалюванням сухої рослинності. Якщо ви стали свідком такого правопорушення, викликайте на місце події працівників правоохоронних органів за телефоном 102.

 

Шановні учасники проєкту!

Ми дуже раді бачити інтерес до експериментального проєкту-челенджу "Не пали - компостуй", який впроваджується Лабораторії інноваційного розвитку ПРООН та Центром розвитку інновацій. Ми отримали майже 200 заявок від громад на участь у проєкті. Карта учасників проєкту - http://dont-burn.cid.center. Також проєкт вже отримав підтримку від Міністерства енергетики та захисту довкілля України (https://bit.ly/2JuUVwI).

 

Запрошуємо вас взяти участь у Вебінарі проєкту "Використання ГІС застосунків для аналізу ситуації з пожежами на території громад", який відбудеться 30 квітня 2020 року о 10:00. Також ви можете запросити до участі у вебінарі активістів та волонтерів від вашої громади, які опікуються темою непаління та компостуванням.

Реєстрація за посиланням - https://forms.gle/6qxmbjNdxtrmZTw4A

Звертаємо Вашу увагу! Посилання на Вебінар надійде 30 квітня за півгодини до початку. О 9:45 відбудеться пробний технічний дзвінок для перевірки готовності ваших технічних засобів для участі у Вебінарі. Для участі у вебінарі вам потрібен буде компютер (настільний або ноутбук), доступ до мережі Інтернет та програмне забезпечення Zoom (можна безкоштовно завантажити за посиланням

https://zoom.us/client/latest/ZoomInstaller.exe)  

Вступайте у групу еко-свідомих та активних громад проєкту, якщо ще цього не зробили - https://www.facebook.com/groups/dont.burn/

До зустрічі онлайн!

З повагою, Лабораторія інноваційного розвитку ПРООН, Центр розвитку інновацій, виконавчий комітет Степанецької сільської ради ОТГ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь