A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

День подяки: як святкують в США та Україні

Дата: 28.11.2019 12:57
Кількість переглядів: 458

Фото без опису

Кожен четвертий четвер листопада, який цього року припадає на 28 число, в США традиційно святкують День подяки. Це свято, що спочатку мало релігійні коріння, а сьогодні перетворилося в загальнонародні гуляння без прив'язки до вірувань.

Поява свята пов'язана з першими переселенцями з Англії, які прибули у Новий світ на кораблі «Мейфлавер». Після багатомісячного важкого плавання вони досягли США в листопаді 1620 року і зіткнулися з суворою зимою. У першу зиму половина поселенців померла від холоду, голоду і хвороб. Ті, що вижили, заснували Плімутську колонію і за допомоги місцевих індіанців почали обробляти землю. Нагородою за це став несподівано рясний урожай. У зв'язку з цим, перший губернатор Вільям Бредфорд вирішив провести восени 1621 року День подяки Господу за урожай і допомогу індіанців.

У цей день збираються на сімейний святковий обід. На стіл виставляється запечена індичка в журавлинному соусі і гарбузовий пиріг. Перед трапезою члени сім'ї дякують Бога і один одного за все гарне, що сталося з ними за останній рік.

 Крім цього, напередодні Дня подяки прийнято робити добрі справи. Зокрема, дуже популярна серед благодійників роздача безкоштовних обідів.

 Днем подяки зазвичай відкривається новорічний період, коли всі починають активно готуватися до Різдва і Нового року

Починаючи з 2017 року День подяки в Україні відзначається у третю неділю вересня. Свято не є офіційним вихідним, однак завжди проводиться в неділю, що дає людям можливість відзначити його разом з сім'єю і друзями, відвідавши цікаві заходи, які проводяться в Києві та інших містах України. Програма свята зазвичай насичена цікавими подіями, заходами та локаціями, конкурсами, спортивними змаганнями, розвагами, флешмобами і концертами. Насправді традиція подяки в Україні має давню історію. Ще в давнину слов'яни відзначали Свято жнив, або Обжинки. Воно було пов'язане із завершенням сезону сільськогосподарських робіт і присвячене щирій подяці Богу за природні дари, допомозі у вирощуванні врожаю, а також за добробут, здоров'я і достаток в сім'ї. Головна ідея свята Подяки полягає в тому, що люди повинні цінувати те, що мають, і не забувати про почуття подяки – близьким, рідним, оточуючим, природі, Богу.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь