A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

12 листопада - День фахівця з безпеки

Дата: 12.11.2019 12:30
Кількість переглядів: 2547

Фото без опису

Свято «День фахівця з безпеки» відзначається  12 листопада. Його святкують люди, для яких забезпечення безпеки є професією. Він об'єднує фахівців, які працюють в службах безпеки, приватних сек'юріті, а також людей, що займаються розробкою і установкою систем безпеки. Загальним для них всіх є те, що ці люди, які в силу своєї професії, прагнуть забезпечити максимальну безпеку різних організацій і підприємств, банків, громадських місць, а також приватних осіб і навіть інформації, яка передається з систем зв'язку. Це свято було засновано в 2005 році. Ініціатором його створення стало велике Інтернет-співтовариство безпеки. З того часу це свято щорічно відзначається в багатьох містах нашої країни. Потрібно відзначити, що раніше в службі безпеки працювали в основному чоловіки, але в даний час серед таких фахівців досить часто зустрічаються і представниці прекрасної половини людства.

Традиційно в цей день проводяться різноманітні урочисті заходи: концерти, конкурси, нагородження тощо

Професія «фахівець з безпеки»

Можна сказати, що ця професія є однією з найдавніших. Вона з'явилася ще в античні часи і розвивалася разом з історією. Одними з найдавніших сек'юріті були ті люди, в обов'язки яких входило пробувати їжу і напої перед тим, як почне трапезу пан. Адже отруєння було одним з найдавніших способів вбивства.

Цих людей називали «отведыватели». Іноді їх роль доводилося брати на себе наближеним охоронцям і придворним. Крім того, завжди у знатних людей існувала персональна охорона - стража, дружина і т.п. Ці люди повинні були захищати свого пана від будь-яких видів посягань на його особистість.

Традиції і цілі свята «День фахівця з безпеки»

Це свято для всіх тих, хто має відношення до нелегкої задачі забезпечення безпеки в нашому сучасному неспокійному світі. Він дозволяє нагадати про загальні цілі учасників ринку. Про тих людей, які справили великий вплив на процеси, що відбуваються сьогодні в галузі безпеки в нашій країні. Дане святкування добре ще й тим, що дає можливість неформального спілкування. Така обстановка дозволяє невимушено обговорити складні питання, встановлювати нові контакти, поспілкуватися з тими людьми, з якими неможливо зустрітися в звичайній обстановці.

Традиційно в рамках цього святкування проводиться нагородження переможниць конкурсу краси «Міс Безпека». У цьому конкурсі беруть участь найкрасивіші представниці компаній галузі. Проведення такого конкурсу дозволяє нагадати всім про те, що ринок безпеки включає в себе не тільки м'язистих чоловіків, але і прекрасних жінок.

У рамках святкування цього дня проводиться також нагородження почесною нагородою «Визнання ранка». Ця нагорода присуджується за результатами опитування, проведеного в мережі.

Безпека

Безпеку можна розуміти як стан захищеності. Ми всі прагнемо максимально убезпечити своє життя. Людям хочеться відчувати впевненість у тому, що з ними нічого поганого не трапиться. Безпека дуже важлива для людини, оскільки при її відсутності психіка людини страждає. Живучи в умовах постійної небезпеки, людина щодня піддається сильному стресу, що негативно позначається на його психічному і фізичному стані.

Зараз дуже багато зірок шоу-бізнесу, політики і просто багаті люди наймають для себе охоронців. Ці люди несуть відповідальність за безпеку клієнта і повинні захищати навіть ціною власного життя.

Заможні люди побоюються викрадачів, шантажистів і злодіїв. Знамениті люди: співаки, музиканти, актори і т.п., боятися нападів божевільних фанатів, буквально готових роздерти кумира на частини. Політики побоюються нападу терористів і просто незадоволених діями людей.

Охоронці

Охоронцями можуть бути не тільки чоловіки, але і жінки. Для багатьох це може здатися незвичним, тому представниць цієї професії часто доводиться стикатися з упередженим ставленням. Багато хто просто не сприймають серйозно жінку на такому посту. Проте таке ставлення є помилкою.

Жінки-тілоохоронці цінуються за їх інтуїцію та жіноче мислення і поведінку, яка незрозуміло чоловікам. Крім того, важливим фактором є і те, що жінка впливає на недоброзичливця заспокійливо. В них не бачать серйозних супротивників і тому розслабляються. Жінок-охоронців можна досить часто бачити в близькому оточенні найвпливовіших персон сучасного світу. Все частіше жінок стали використовувати для супроводження великих грошових сум.

Охоронці

Сьогодні по всій країні існує величезна кількість приватних охоронних фірм. Особливо затребувані такі послуги у великих містах, в яких кримінальна ситуація істотно відрізняється в гіршу сторону, в порівнянні з ситуацією в маленьких тихих містечках. У таких фірмах найчастіше служать колишні міліціонери і відставні армійські офіцери, нерідко з військовим минулим. У таких людей за плечима зазвичай є величезний досвід різних кризових та аварійних ситуацій.

Важливо відзначити, що для деяких заможних та відомих людей охоронець є невід'ємною частиною їх іміджу. Тому для них важлива його зовнішність, яка повинна відповідати запитам клієнта.

Професія охоронця є однією з найбільш небезпечних. Ці люди щодня ризикують своїм життям, тому що ніколи не знаєш, коли чекати нападу і важливо завжди бути до нього готовим.

Завжди потрібно бути напоготові, щоб зуміти захистити свого клієнта. Вкрай важливо вміти дуже швидко орієнтуватися в будь-якій ситуації, бути витриманим і психологічно витривалим. На таку роботу можуть піти тільки холоднокровні, сміливі люди, які свідомо готові щодня піддаватися ризику.

В даний час існує величезна кількість всіляких курсів, на яких займаються підготовкою професійних охоронців та охоронників.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь