A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

«Дихай вільно – вчись відмінно» - така подія відбулася в Степанецькому ліцеї впродовж тижня кодування ЄС, яку ініціювала громадська організація «Фонд розвитку «Шевченків край»

Дата: 01.11.2019 15:33
Кількість переглядів: 572

Фото без опису

 

         Упродовж Тижня кодування ЄС, який тривав із 5 по 20 жовтня 2019 року, в рамках ініціативи Meet and Code в Україні відбулося 95 подій із популяризації новітніх технологій. Понад 7000 дітей і молоді з усіх областей країни отримали нові знання та долучитися до розвитку громади. Ініціатива Meet and Code реалізується в Україні вже втретє. По всій Україні відбувалися семінари, лекції, тренінги, воркшопи, хакатони, конкурси, покликані ознайомити дітей і молодь із новітніми технологіями. Під час заходів діти і молодь долучися до вирішення різноманітних потреб громади: створювали сайти для осіб із порушенням колірного зору, вивчали, як вторсировину можна використовуватися для 3D друку, опановували робототехніку, здійснювали супутниковий аналіз екологічної ситуації та відкривали для себе по-новому світ технологій.

ГО «Фонд розвитку «Шевченків край» вже вдруге приймає участь в реалізації ініціатив по програмі Meet and Code. Минулого року в ЗОШ № 4, міста Канева ми опановували принципи програмування проекту «Щоденник.укр», а цьогоріч реалізували проект «Дихай вільно – вчись відмінно» - прикладне використання наявного в Степанецькому ліцеї робота LEGO для підтримки комфортного мікроклімату в класних кімнатах під час навчального процесу. Свіже повітря для роботи мізків людини, особливо учнів є одним з головних чинників здоров'я та еффективності. В рамках заходів тижня кодування, на базі Степанецького ліцею, Степанецької ОТГ, було проведено семінар проекту "Дихай вільно - вчись відмінно", а саме, запрограмовано примусове провітрювання класу робототехніки LEGO під час навчань для забезпечення постійного надходження свіжого повітря з метою запобігання задухи в класі. В подальшому планується обладнання на квартирках вікон класу робототехніки LEGO, програмно-керованими приводами для їх закриття та відкриття по заданому алгоритму. З урахуванням зовнішніх температурних чинників та часових термінів уроку планується створення ПРОГРАМИ для роботехнічних класів LEGO, яка буде запропонована для впровадження в інших аналогічних класах шкіл України. Подія відбулася у відповідності до Програми 19 жовтня 2019 року. Модератор події, Юлія Почтар, вчитель біології, географії та інформатики Степанецького ліцею. Інформацію по принципах рекуперації та вентиляції приміщень сучасних будівель навчальних  закладів зробив провідний спеціаліст Енергокліматичної агенції Володимир Олексюк. Практична частина події – програмування робота LEGO на виконання команд, виконали учні ліцею Чупилка Вадим та Писаренко Олександр із залученням всіх учасників події.

Насамкінець учасники події отримали сертифікати.

Подія відбулася в рамках Тижня кодування ЄС ініціативи Meet and Code, що впроваджується Ресурсним центром Гурт у співпраці з організаціями TechSoup Europe та Haus des Siftens GmbH  за фінансування SAP.


Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь