A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

Громадський звіт учасника цільової програми "Інноваційні школи Черкащини" Степанецького ліцею

Дата: 02.01.2019 10:16
Кількість переглядів: 729

 

Фото без описуФото без опису

26 грудня в стінах Степанецького ліцею, як завжди, шумно та гамірно: діти, вчителі, кругом розвішані новорічні прикраси, в актовому залі стоїть красуня-ялинка. Все готово до зустрічі Нового Року. Поточний рік підійшов до завершення, прийшла пора підвести підсумки. Саме тому Станіслав Іванович Яременко – директор Степанецького ліцею в цей день був трішки схвильований, але гордий за свій навчальний заклад. Він звітував перед своїми колегами за пророблену роботу, за успіхи дітей та вчителів, за досягнення і результати кропіткої праці, яка має назву «освіта». Цього дня стіни ліцею зустрічали дорогих гостей: голову громади Яременка О.І., його заступника Мітакі Ю.В., начальника відділу освіти, молоді та спорту Дорошенко Т.М., методиста відділу освіти, молоді та спорту Костенко Н.І., головного спеціаліста відділу освіти, молоді та спорту Семенову В.О., директора Центру позашкільної освіти Котляр В.В., завідувачів Беркозівською та Малоржавецькою філіями Назаренко Л.О. та Гуржій Т.М., директора КЗ «Мартинівський НВК I-III ступенів» Костенка О.С., колег-учителів, батьків та представників громадськості. Директор ліцею Яременко С.І. ознайомив присутніх із особливостями роботи закладу, пріоритетними напрямками інноваційного розвитку ліцею: формування інноваційного освітнього середовища та матеріально-технічне забезпечення, дослідно-експериментальна діяльність, активне використання ІКТ, робототехніка, STEM – освіта та дослідницька діяльність учнів, проектна діяльність, розвиток творчих здібностей учнів, співпраця ліцею, сім’ї, громади в рамках Центру раннього розвитку дитини. Учасники заходу відвідали майстер-класи, які підготували учителі ліцею, демонструючи втілення інноваційних ідей на практиці:

Фото без опису

- STEM – проект «Яблуко» в 4 класі презентувала учитель початкових класів Чорноіван О.І.,

Фото без опису

де діти на одному уроці охоплюють кілька дисциплін: хімія, математика, біологія, логіка,

Фото без опису

і все це в ігровій формі, від якої і діти , і їх учитель, крім нових знань, отримують ще й масу задоволення.

Фото без опису

- експеримент на уроці фізики із використанням цифрового вимірювального та лабораторного обладнання «Ейнштейн» (учитель фізики Степанець С.А.);

Фото без опису

- демонстрація моделей роботів LEGO (вчителі Чередник О.П. та Почтар Ю.М.). В 1класі розмістилась справжня космічна станція.

Фото без опису

Тут готуються освоювати космічні простори аж на самому місяці. Ольга Петрівна Чередник займається із молодшою групою LEGO-гуртка підготовкою польоту на місяць із місією розводити овочі в тепличних умовах на грунтах нашого супутника.

Фото без опису

Разом із учителем діти, перш чим узятися за створення моделі, вивчають необхідну інформацію про місяць, про його клімат, грунт, повітря, сейсмічні характеристики та багато іншого.

Фото без опису

Потім прораховують все до найменших дрібниць, щоб забезпечити своїй моделі та астронавтам необхідні умови для існування.

Фото без опису

Це знову той метод, коли діти в ігровій формі охоплюють серйозні науки. Старша група LEGO-гуртка цілком полонила увагу присутніх.

Фото без опису

Адже там можливості робото-техніки набагато більші. Для цього в стінах ліцею облаштовано спеціальний кабінет, закуплено відповідні столи та набори лего. Тема та ж сам – космос.

Фото без опису

- розвиток творчих здібностей учнів через театралізацію продемонструвала учитель початкових класів Голодненко Л. В.

Фото без опису

У 3 класі на всіх чекав справжній сюрприз – там живе казка. Лідія Василівна очолює гурток лялькового театру, який сама ж і започаткувала вже багато років назад.

Фото без опису

І вчитель, і діти перетворюються на справжніх артистів – і казка оживає, в дитячих очах горить радість і захоплення. А це і є найвищий пілотаж майстерності педагога.

Фото без опису

- учитель початкових класів Момро В.І. провела майстер – клас з виготовлення леп - буків. Це теж дуже цікава форма виявлення творчих здібностей у дітей.

Фото без опису

Захід завершився новорічним привітанням, яке підготували для учасників семінару талановиті учні, їх батьки, бабусі та дідусі, учасники художнього колективу «Роси», подарувавши глядачам незабутні враження та гарний настрій.

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь