Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ВОДІЇВ!

Дата: 01.10.2018 14:27
Кількість переглядів: 554

Фото без опису

З 1 жовтня водії будуть їздити з увімкненими фарами навіть вдень

Згідно з новими ПДР, з 1 жовтня по 1 травня водії повинні включати за містом фари навіть вдень. В іншому випадку даішники зупинятимуть і штрафувати.
Так вимагає п. 9.8 Правил дорожнього руху, який був введений минулої весни з низкою інших поправок. Нова редакція ПДР набула чинності 15 квітня 2013 року.
Зокрема, правило говорить: "з 1 жовтня по 1 травня на всіх механічних транспортних засобах поза населених пунктів повинні бути включені денні ходові вогні, а в разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу - ближнє світло фар".
 Дана вимога ввели з міркувань безпеки: в осінньо -весняний період, коли часто виникають умови недостатньої видимості, включені фари або ходові вогні дозволять водіям заздалегідь розглянути на дорозі машину і утриматися від ризикованих маневрів, а це, у свою чергу, дозволить уникнути ДТП.

Денними ходовими вогнями (ДХО) в ДАІ називають "зовнішні світлові прилади білого кольору, передбачені конструкцією транспортного засобу і призначені для поліпшення видимості транспортного засобу під час його руху в світлий час доби ".
За цим визначенням, ДХО повинні бути тільки білими. Якщо у вас помаранчеві (як на американських машинах) - необхіжно включати не їх , а ближнє світло.
Крім цього, раніше ДАІ уточнювала, що ДХО повинні бути тільки заводські - будь-які інші лампочки поза законом, якщо ви не отримали офіційний дозвіл на переобладнання автомобіля, видане БДР МВС України або ДержавтотрансНДІпроект .
Якщо ви забудете включати фари, вас можуть зупинити і оштрафувати за порушення правил користування зовнішніми освітлювальними приладами на 425-510 гривень (ч. 2 ст. 122 КпАП).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь