A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

Наші легочемпіони

Дата: 19.02.2018 21:15
Кількість переглядів: 656

Понад три сотні юних конструкторів зібрав Черкаський регіональний фестиваль із робототехніки. Він відбувся на минулих вихідних на базі гімназії № 9 ім.О.М.Луценка.

Юним конструкторам села Степанці цей суботній ранок став незабутнім і водночас радісним та бентежним. Вони ж уперше вирушили на такий серйозний і відповідальний конкурс.

На цьому святі юних умільців були присутні голова нашої громади Яременко О.І. та начальник відділу освіти Степанецької ОТГ Дорошенко Т. М.

Це радісне збудження супроводжувало наших дітлахів впродовж усього дня, адже фестиваль проходив з 8:30 ранку і до 17:30 вечора, але запал енергії в наших школярів невичерпний.

Діти разом із своїм тренером Бондар Тетяною Михайлівною підготували дуже цікаві моделі, які і презентували на виставці та змаганнях.

Хоча це не проста задача: тренувати дві команди, тоді, як на одну тільки команду потрібно два тренери, а не навпаки - один тренер - дві команди, наша Тетяна Михайлівна показала справжній майстер-клас, як по згрупованій командній роботі, так і в подоланні безконечних дистанцій з бігу по сходах.

Адже вікові групи наших учасників розміщувалися на ІІ та ІІІ поверхах, а кабінети по проведенню турнірів та реєстраційні відділи - на І поверсі,

тож і довелося нашому тренеру вимірювати кроками всі наші перемоги та досягнення, саме за цю її стійкість і витримку велика вдячність від всіх батьків, чиї діти брали участь у фестивалі.

 Відкрив захід голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. Як зауважив очільник області, натепер робототехніку вивчають уже у 24 школах Черкащини. Цьому проекту три роки, і вже є результати. Найголовніший – це та кількість дітей, яких об’єднує робототехніка довкола нових знань і умінь.

Навіть цей фестиваль уже зібрав утричі більше школярів, аніж минулого року. Усе це – колосальний досвід для школярів, враховуючи, що робототехніка – це професія майбутнього. І що важливо – тут діти не лише з міст, а й із сіл.

Свої вміння учасники фестивалю демонстрували в п’яти конкурсних номінаціях:

«FIRST LEGO League», «FIRST LEGO League Junior»,

«Сумо. Дистанційне», «Сумо. Автономне»

та «Слалом».

Наш учасникиі теж здобули перемоги у декількох номінаціях, за що і були нагороджені медалями та грамотами, а ще отримали заохочувальні призи.

Дітвора залишилася задоволеною.

Нові знайомства, цікаві моделі інших команд, стільки всього нового, є іще куди рости в своїх досягненнях.

Фестиваль проходив у теплій атмосфері, в яскравій,кольоровій гамі, адже в кожної команди були форми всіх кольорів веселки, з різноманітними емблемами та лозунгами.

Організатори цього дійства не забулися також про смачний обід для своїх гостей, а з самого початку всіх бажаючих пригощали смачними млинцями з солодким варенням, адже свято Масляної ніхто не відміняв.

За змаганнями та розвагами час промчав не помітно, після вручення нагород учасники показали одне одному ще й свої артистичні таланти, так що вийшов справжній концерт.

Додому поверталися щасливими та задоволеними, всіх переповнювали позитивні емоції, так що сміх і пісні не вщухали до самих Степанців. Діти мають надію брати ще не один раз участь у таких фестивалях.

А минулого року в обласному центрі відкрили перший в Україні Навчально-тренінговий центр STEM-освіти. Тут освітян із усієї області навчають новацій, зокрема й робототехніки. Черкаська область стала першою в Україні, що має мережу шкіл, де впроваджують STEM-освіту та навчають за програмою LEGO Education. Тож, сподіваємось,що наше майбутнє в надійних руках.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь