A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

83 сторінки оцифрованих рукописів та неопубліковані раніше твори: у бібліотеках Степанецької громади з’явилася збірка віршів Василя Симоненка

Дата: 06.03.2024 19:21
Кількість переглядів: 431

Фото без опису

Нещодавно у бібліотеках Степанецької громади з’явилися примірники книги віршів Василя Симоненка “Молитва”, яку нещодавно презентували у Черкасах. До неї увійшли найкращі твори поета-шістдесятника, звірені з рукописами. Також у виданні вперше подано оцифровані 83 сторінки рукописного зошита поета й частина щоденника, зокрема, записи останніх днів життя. Збірка з’явилася завдяки підтримці Благодійного фонду “МХП-Громаді”.

Дуже важливо побачити весь обсяг творчості Симоненка. Його вірші перекручувала радянська влада, видавала їх цензурованими й “порізаними”. А сьогодні він знову набуває актуальності, бо в своїх віршах говорив про цінність людської індивідуальності та особистості. Під час повномасштабної війни це виходить чи не найперший план, адже саме це й намагається знищити в українцях росія.

Додає унікальності збірці окрім віршів і рукописів й обкладинка книги. Це – ескіз мистецького полотна видатної художниці-шістдесятниці Алли Горської, створений за мотивами ікони “Георгій  Змієборець”. Мисткиня присвятила цю роботу Василю Симоненку й подарувала її поету незадовго до його смерті. Родина Горської до початку роботи над збіркою віршів не знала про існування цієї картини. Тож обкладинка з твором Алли Горської, за словами видавця Олександра Третякова, стала видавничою і мистецькою сенсацією.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь