Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

Розпочався новий етап проєкту «Підтримка децентралізації: підвищення компетенцій територіальних громад у сфері соціальних послуг»

Дата: 21.12.2023 14:06
Кількість переглядів: 357

1

Нещодавно представники Степанецької громади, що є учасниками проєкту «Підтримка децентралізації: підвищення компетенцій територіальних громад у сфері соціальних послуг», розпочали адаптацію польського підходу вирішення соціальних проблем до українських умов.

Відтак нині, у якості першого етапу даного процесу, представники громад із Житомирської, Вінницької та Черкаської областей разом з експертом розробляють багаторічний план вирішення соціальних проблем (БПВСП).  

БПВСП – це обов’язковий для польських ґмін стратегічний документ, який затверджується передусім з метою мінімізації негативних соціальних явищ та створення бази для розробки соціальних програм і можливостей їх фінансування.  

Громади-учасниці проєкту вже сформували команди, які відповідають за розробку БПВСП, а також затвердили плани комунікації – документ, який визначає терміни і способи інформування про хід створення БПВСП всіх залучених до цього процесу учасників (працівників структурних підрозділів громади, інституційних партнерів, мешканців громад, ЗМІ).  

В рамках першого офлайн-тренінгу, який відбувся 14-15 грудня у м. Черкаси, члени команд навчилися проводити аналіз соціальної ситуації в громадах, що включає в себе: збір та аналіз даних, ідентифікацію соціальних партнерів та проведення опитування серед різних категорій населення.  

Як зазначив експерт проєкту Мірослав Ольчак – наразі проведення в Україні аналізу соціальної ситуації є нелегким, адже даний процес вимагає адаптації доступних інструментів зважаючи на ситуацію, яка через війну змінюється надзвичайно динамічно.

Попри все, учасники проєкту дуже вмотивовані до роботи та усвідомлюють важливість стратегічного планування у соціальній сфері.

Проєкт реалізовується за фінансової підтримки Програми польської співпраці у сфері розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща, а також Офісу Координатора програм допомоги США в Європі та Євразії Державного департаменту США в рамках 10-го раунду програми «Development Cooperation Partnership Program».

4

2

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь