Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

Книги "Грайлик" поповнили колекції бібліотек громади

Дата: 18.10.2023 08:58
Кількість переглядів: 180

Фото без опису

Нещодавно завдяки підтримці Благодійного фонду «МХП-Громаді» та у співпраці з Марією Пилипчак – письменницею, композиторкою, етнографкою, керівницею дитячого фольклорного ансамблю «Цвітень», керівник соціальних проєктів регіонального відділення БФ «МХП-Громаді» Олександр Шпиль передав для бібліотечних закладів громади книги «Грайлик».

У збірку увійшли понад 100 народних пісень-ігор, дитячий вертеп, загадки та скоромовки. Книга «Грайлик» – результат багаторічної музично-педагогічної діяльності Марії Пилипчак. В основі музичної методики навчання дітей – експедиційні записи, зібрані в різних регіонах України.

Концепція виховання дітей на народному матеріалі в часи глобалізації і передача спадщини дітям як в мегаполісах, так і в малих громадах – надзвичайно важлива для сучасності. Більша частина запасів побачить світ уперше, багато з них – рідкісні тексти, що свідчать про високу культурну модель життя наших предків. Зібраний та розшифрований традиційний ігровий фольклор буде корисним вихователям дошкільних закладів, вчителям музики, учням і студентам.

«Свідомих українців треба виховувати змалку. Так само, як і музичні смаки треба виховувати змалку.  Зараз ми бачимо, що багато педагогічних праць для дітей тривалий час були російською мовою або спиралися на російські традиції. Нам потрібно повертатися до свого, глибинно українського», – переконана авторка книги.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь