Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

Податкова інформує!

Дата: 13.09.2023 17:20
Кількість переглядів: 133

Фото без опису

ПРРО: питання щодо програмних реєстраторів розрахункових операцій

Яку назву та адресу господарської одиниці необхідно зазначити ФОП у розрахунковому документі, якщо така ФО здійснює розрахункову операцію вдома у замовника?

У випадку відсутності окремого об’єкта оподаткування, адресою та місцем проведення господарської діяльності фізичної особи – підприємця є місце його реєстрації та обліку в контролюючому органі (квартира, офіс тощо).
Обов’язкові реквізити фіскального касового чека на товари (послуги) визначені п. 2 розд. II Положення про форму та зміст розрахункових документів/електронних розрахункових документів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 21.01.2016 № 13 зі змінами та доповненнями, яким передбачено, що у фіскальному чеку зазначаються обов’язкові реквізити, зокрема, назва та адреса господарської одиниці (рядки 2, 3).
Суб’єкт господарювання, який має намір зареєструвати програмний реєстратор розрахункових операцій, повинен перебувати на обліку в контролюючому органі. Також на обліку має перебувати його господарська одиниця, де буде використовуватись ПРРО, про яку суб’єкт господарювання повідомляє контролюючий орган відповідно до вимог п. 63.3 ст. 63 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI (повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою № 20-ОПП).
Реєстрація ПРРО здійснюється на підставі Заяви про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО (ідентифікатор форми J/F 1316605), що подається у електронній формі за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків через Електронний кабінет (портальне рішення для користувачів або програмного інтерфейсу (АРІ)) або засобами електронних комунікацій.

Фото без опису

Результати позовної роботи податкової служби Черкащини: за вісім місяців до бюджету надійшло 12,6 млн грн

Головне управління ДПС у Черкаській області інформує, що протягом січня-серпня нинішнього року на розгляді в судах різних інстанцій, з урахуванням справ, що перейшли з попередніх років, перебувало 1 403 справи, стороною в яких виступають органи ДПС Черкаської області на суму 1 883 млн грн. 
Загальна кількість справ, що перебували на розгляді, така: за позовами платників податків до органів ДПС області – 697 справ на суму 1 137 млн грн; за позовами органів ДПС області – 706 справ на загальну суму 746 млн грн. 
За вісім місяців 2023 року розглянуто 572 справи на суму 550 млн грн та вирішено: на користь органів ДПС – 507 справ на суму 370 млн грн, на користь платників – 65 справ на суму 180 млн грн. 
За результатами проведеної позовної роботи, до бюджетів усіх рівнів надійшло 12,6 млн грн. 

Фото без опису

У період воєнного стану: механізм оподаткування ПДВ операції з постачання товарів оборонного призначення

Інформуємо, що звільняються від оподаткування ПДВ на умовах та за переліком, визначеними підпунктами 4 та 5 п. 32 підрозд. 2 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України.
Відповідно до п.п. 4 п. 32 підрозд. 2 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI тимчасово, на період проведення антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації, та/або запровадження воєнного стану відповідно до законодавства, звільняються від оподаткування податком на додану вартість операції з ввезення на митну територію України та постачання на митній території України: товарів оборонного призначення, визначених такими згідно з п. 29 частини першої ст. 1 Закону України «Про оборонні закупівлі», що класифікуються за відповідними групами, товарними позиціями та підкатегоріями УКТ ЗЕД.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь