A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

Поліцейський офіцер громади пройшов тренінг з підвищення обізнаності щодо явища торгівлі людьми та допомоги постраждалим

Дата: 01.09.2023 18:53
Кількість переглядів: 331

Фото без опису

Поліцейський офіцер Степанецької громади Віталій Степанець пройшов тренінг з підвищення обізнаності щодо явища торгівлі людьми та допомоги постраждалим.

Протягом двох днів учасників тренінгу навчалися практичним навичкам, спрямованим на запобігання та протидію торгівлі людьми.

Досвідчені тренери Марина Стадник та Андрей Стрижов, фахівці БО "100% ЖИТТЯ ЧЕРКАСИ" розкрили сутність поняття "торгівля людьми", розглянули різновиди цього негативного явища, особливості надання допомоги особам, що стали постраждалими від торгівлі людьми на рівні територіальних громад, та важливість проведення роз'яснювальної роботи серед населення, в тому числі і вимушено переміщених осіб.

Як пояснила Марина Стадник, явище торгівлі людьми доволі поширене на території нашої держави:

«За оцінками Міністерства соціальної політики України, кількість внутрішньо переміщених осіб становить близько 4,7 млн. громадян, більшість з яких перебувають в активному пошуку ресурсів для забезпечення потреб власних та родини. Коли люди перебувають у стресі від війни та будь-яким способом прагнуть забезпечити свої сім’ї, вони можуть стати уразливими до ситуацій експлуатації».

За словами тренерки для виявлення такої категорії людей та надання їм необхідної допомоги потрібно систематично підвищувати рівень обізнаності фахівців структурних підрозділів громад, особливо тих, хто має прямий контакт з громадянами.

На прикладі кейсів учасники опрацювали алгоритми надання допомоги, процедуру встановлення статусу, в разі виявлення постраждалої особи від торгівлі людьми, за умови дотримання конфіденційності чутливої інформації про громадянина та захисту його прав та інтересів.

Захід був проведений в рамках проєкту «Забезпечення комплексного реагування з метою захисту осіб, постраждалих від торгівлі людьми, експлуатації та насильства на території Черкаської області», за підтримки Міністерства закордонних справ Норвегії та Агентства США з міжнародного розвитку. 

Джерело: БО "100% ЖИТТЯ ЧЕРКАСИ".


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь