A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

Стан головної водної артерії громади обговорили за круглим столом у Корсуні-Шевченківському: що чекає на Росаву?

Дата: 26.08.2023 15:22
Кількість переглядів: 606

Фото без опису

23 серпня у місті Корсунь-Шевченківський сільський голова Степанецької ТГ Олександр Яременко відвідав круглий стіл, на якому обговорювалось питання збереження й очищення річки Рось та її приток, включно річки Росави, яка є артерією сіл Степанецької громади.

Серед присутніх на засіданні також були т.в.о. голови Державної екологічної інспекції України Ігор Зубович, перший заступник начальника Державної екологічної інспекції Центрального округу (Полтавська та Черкаська області) Сергій Поліщук та голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко.

"Проблема очищення річок є надзвичайно актуальною для Степанецької громади, адже річка Росава, яка є головною водною артерією нашої громади, сьогодні потребує термінового вжиття заходів з відновлення її гідрологічного режиму. Три роки тому нами було замовлено розроблення проєкту з очищення семи кілометрів річки Росава в межах Степанецької громади. На сьогодні у громади недостатньо власного фінансового ресурсу для реалізації проєкту. Тому ми шукаємо джерела співфінансування для покращення водності Росави і водночас варто зазначити, що її очищення сприятиме не лише відновленню та збереженню довкілля в Степанецькій ТГ, а й стане одним з етапів реалізації плану оздоровлення та відновлення свого гирла – річки Рось, гідрологічний і санітарний стан якої постійно погіршувався протягом останніх років та наразі потребує вирішення проблеми на державному рівні", – зазначив Олександр Яременко.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь