A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

Зручність та ефективність у сфері медичних послуг – один з постійних пріоритетів

Дата: 25.08.2023 17:12
Кількість переглядів: 220

Фото без опису

21 серпня в Черкасах Національна служба здоров’я, спільно з начальником Черкаської ОВА Ігорем Табурцем, провела зустріч з представниками громад, пацієнтськими організаціями та ЗМІ.

“Важливо, щоб медична спільнота чітко розуміла всі зобов'язання за договором із НСЗУ, які спрямовані на користь пацієнта. А власники закладів усвідомили відповідальність за здоров’я громади. Як закупівельник медичних послуг, ми вчасно виконуємо свою частину за договорами щодо оплат як минулого року, так і цьогоріч, щоб всі медичні програми, зокрема профілактичні, виконувалися в повному обсязі”, – зазначила голова Національної служби здоров’я України Наталія Гусак.

Важливою темою для обговорення була реалізація державної програми «Доступні ліки». Із початку її дії в нашій області виписано понад 2 млн електронних рецептів на лікарські засоби (на отримання їх безоплатно чи з невеликою доплатою). Розширення мережі аптек-учасниць програми, особливо в сільській місцевості, – важливий напрям для роботи лідерів громад. 

Наразі в Черкаській області 491 аптека та аптечний пункт беруть участь у програмі «Доступні ліки». За програмою «Доступні ліки» пацієнти можуть отримати медичні препарати від серцево-судинних захворювань, діабету 2-го типу, цукрового та нецукрового діабету, бронхіальної астми, епілепсії, розладів психіки та поведінки, хронічного обструктивного захворювання легень, хвороби Паркінсона, імуносупресивні препарати.

Ще одна важлива тема – розвиток реабілітаційних спроможностей, така послуга включена до Програми медичних гарантій. Це означає, що її вартість, замість пацієнта, оплачує НСЗУ закладам, із якими укладено договори.

На зустрічі був присутній і сільський голова Степанецької громади Олександр Яременко, який у своєму виступі наголосив на важливості продовження та удосконалення соціальних програм для підтримки здоров’я жителів громади, серед яких зазначені вище «Доступні ліки» та програма медичної реабілітації, а також на необхідності удосконалення і розширення сфери надання медичних послуг, які надаються Канівською ЦРЛ та ПМСД, що сприятиме більшій їхній ефективності та зручності для жителів громади.

 

📌Детальніше про програму “Доступні ліки” та які препарати відшкодовує держава, читайте на сайті НСЗУ: https://cutt.ly/W73OV2b.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь