A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

Про внесення змін до Порядку надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам

Дата: 02.08.2023 15:53
Кількість переглядів: 190

Фото без опису

 

Повідомляємо, що 31 липня 2023 року на засіданні Уряду схвалено постанову Кабінету Міністрів України № 789 „Про внесення змін до Порядку надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам“.

 

Змінами до Порядку надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2022 р. № 332 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 11 липня 2023 р. № 709), передбачено, що:

 

з 1 серпня 2023 року допомога призначатиметься на шість місяців внутрішньо переміщеній особі, яка вперше звернулася за призначенням допомоги, та виплачуватиметься щомісяця внутрішньо переміщеній особі або уповноваженій особі на внутрішньо переміщену особу у випадку недієздатності отримувача або дитину;

 

з 1 листопада 2023 року допомога призначатиметься на шість місяців на сім’ю, яка вперше звернулася за призначенням допомоги, та виплачуватиметься щомісяця одному з членів сім’ї.

 

Форми заяв для призначення допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам з 1 серпня та з 1 листопада 2023 року додаються.

 

Заява про надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам подається структурному підрозділу з питань соціального захисту населення районної, районної у м. Києві державної (військової) адміністрації, виконавчого органу міської, районної у місті (у разі її утворення) ради або уповноваженій особі виконавчого органу сільської, селищної, міської ради чи центру надання адміністративних послуг за місцем обліку внутрішньо переміщеної особи із використанням функціоналу Єдиної інформаційної системи соціальної сфери (за технічної можливості) та електронних систем Мінсоцполітики.

 

За наявності технічної можливості заява може подаватися в електронній формі за наявності реєстраційного номера облікової картки платника податків засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія.

 

Всі інші норми Порядку надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2022 р. № 332 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 11 липня 2023 р. № 709) не змінюються і набирають чинності з 1 серпня 2023 року.

 

Додаток 

Постанова КМУ від 11.07.2023 р. № 709 “Деякі питання підтримки внутрішньо переміщених осіб”


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь