Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

Відбувся захист проєктів, поданих в межах грантового конкурсу «Час діяти, Канівщино!»

Дата: 16.06.2023 10:20
Кількість переглядів: 587

Фото без опису

38 ініціатив, 4 громади та більше сотні активних небайдужих людей – все це про захист проєктів у межах грантового конкурсу – «Час діяти, Канівщино!», що відбувся вчора в у Каневі. Локальний конкурс є частиною великого національного проєкту «Час діяти, Україно!» та реалізовується вже п’ятий рік поспіль. Традиційно його підтримує бізнес в особі Миронівської птахофабрики та МХП-Урожай.

«Місцевий конкурс вкотре показує, що Канів та громади району – Степанецька, Ліплявська й Бобрицька є пріоритетними для МХП й ми готові інвестувати в їх розвиток та разом з вами сприяти тому, щоб життя тут ставало більш комфортним, – зауважила Ольга Форостяна, директорка Миронівської птахофабрики, звертаючись до учасників заходу. – Попри повномасштабну війну, минулого року спільно нам вдалося втілити в життя цілий ряд хороших ініціатив. І я впевнена, що конкурс 2023 року буде не менш результативним, а в громадах Канівщини з’являться нові актуальні проєкти».

І в цьому точно немає сумнівів – майже сорок ініціатив свідчення тому. Вже традиційно більшість з них стосуються системних проєктів в освіті, медицині та інфраструктурі. Також представлені напрями реабілітації ветеранів, розвитку громадських просторів та енергетичної безпеки.

І хоча переможцями конкурсу стануть лише 10 проєктів, імена авторів яких оголосять до 30 червня, це не означає, що інші не можуть бути реалізовані. На цьому, зокрема, у підсумку наголосила Тетяна Волочай, директорка Фонду «МХП – Громаді»:

– Ми вітаємо таку ініціативність у громадах і впевнені, що більшість ідей буде втілена в життя. Нині в Україні надзвичайно багато грантових можливостей від різних донорів, якими варто скористатися. Також хочу підкреслити активізацію громадського сектору – від громадських організацій на «Час діяти, Канівщино!» подано 8 проєктів і це дуже цінно для нас.

Варто додати, що загалом 2023 рік відзначився великою активністю учасників. Всього в межах конкурсу «Час діяти, Україно!» до участі подано 837 заявок і це практично вдвічі більше ніж минулого року.

Джерело

Нагадуємо, що від Степанецької громади було подано 5 проєктів:
1.    «Індекс безпеки сучасної школи» (Відділ освіти, молоді та спорту Степанецької сільської ради об’єднаної територіальної громади Черкаської області (КЗ Степанецький ліцей), авторка Людмила Рибак);

2.    «Рекреаційна локація "Харківка"» (Виконавчий комітет Степанецької сільської ради об'єднаної територіальної громади Черкаської області, автор Іван Степанець);    
3.    «Martynivka HUB – територія змін» (Виконавчий комітет Степанецької сільської ради об'єднаної територіальної громади Черкаської області, авторка Алла Куцокінь);    
4.    "Міти про криниці, як джерела пам'яті Степанецької громади"  (ГО "Фонд розвитку "Шевченків край", автор Яків Прогнімак);
5.    «Бібліохаб - сучасний простір» (Комунальний заклад «ЦЕНТР КУЛЬТУРИ І ДОЗВІЛЛЯ СТЕПАНЕЦЬКОЇ ОБ’ЄДНАНОЇ ГРОМАДИ», авторка Людмила Бовшик).

"Хочу подякувати тим людям, які є небайдужими до життя громади та активно долучилися до створення і розробки проєктів. Ми впевнені, що розгляд ідей буде об'єктивним та незалежним. Дякуємо МХП за підтримку і можливість реалізовувати ці важливі для розвитку громади проєкти", – наголосив у своїй промові сільський голова Олександр Яременко.

 

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь