A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

Освітяни громади відвідали авторський ліцей Олександра Захаренка

Дата: 18.01.2023 09:17
Кількість переглядів: 370

Фото без опису

12 січня 2023 року освітяни громади завітали в Авторський Олександра Антоновича Захаренка ліцей Набутівської сільської ради Черкаської області.

Девізом ліцею є слова Олександра Антоновича: «Якщо хочеш змінити світ на краще, зберегти його чисту красу, незайману святість, починай це робити з себе, і не завтра, а сьогодні, з цієї хвилини». Ці слова прикрашають стіни холу навчального корпусу.

Сам Олександр Захаренко (1937-2002) був відомою людиною не лише в Україні, а й за її межами, як педагог-новатор, мислитель, творець авторської школи, який збагатив теорію і практику виховання школярів оригінальними підходами й методами здійснення виховного процесу. Саме він започаткував педагогіку співробітництва між учнем і вчителем.

Учасники поїздки відвідали музей історії Олександра Захаренка, а також шкільний планетарій, демонстраційний та виставковий зали, плавальний басейн, шкільний дендропарк, у якому завдяки прекрасній традиції випускників ліцею – саджати своє дерево, росте понад 3,5 тисячі дерев та кущів 70-ти видів на площі майже шість гектарів. 

На честь новонароджених діток їхні батьки також саджають там берези або дуби. У парку є галерея троянд, висаджених у пам’ять односельчан, полеглих у роки Другої світової війни. Біля кожної квітки є табличка, на якій викарбувані прізвища полеглих.

Після дендропарку працівники освіти відвідали художньо-меморіальний комплекс «Криниця совісті», який особливо вразив їх ідеєю свого дизайну. Комплекс споруджений у пам’ять односельчан – жертв голодомору 1932-1933 років з іменами загиблих. Слід відзначити, що це один із перших в Україні пам’ятник жертвам голодомору.

Невід’ємною складовою парку є квітники, місточок кохання, ігрові майданчики, каруселі, стовп миру та багато іншого.

Враження від цієї подорожі спонукають до творчих роздумів, викликають бажання запровадити елементи досвіду великого педагога Олександра Антоновича Захаренка у закладах освіти нашої громади.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь