A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

ПАМ’ЯТЬ ПРО ТРАГІЧНІ ПОДІЇ

Дата: 29.11.2022 09:22
Кількість переглядів: 287

Фото без опису

26 листопада 2022 року в Степанецькій громаді відбулись заходи до 90-ї річниці Дня пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років і масових штучних голодів 1921-1923 та 1946-1947 років.

Результатом Голодоморів стали не лише мільйони вбитих та опустілі українські домівки, але й спустошені душі тих, хто пережив роки геноциду.

Про це складно говорити, це страшно слухати. Знаючи правду про наше минуле, ми краще пізнаємо себе, глибше зрозуміємо нинішні проблеми і запам’ятаємо уроки історії, які не повинні повторитися знову.

Цього року ми вшановуємо жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни росії проти України, яка супроводжується геноцидними практиками проти українців.

Трагічні події та злочини, які розгортаються на наших очах, з усією наочністю демонструють: жива пам’ять надзвичайно важлива; ті, хто чинить злочини проти людства, мають бути засуджені світовою спільнотою, а жертви – вшановані.

З нагоди вшанування пам’яті загиблих в роки геноциду українського народу в закладах культури відбулись такі заходи: книжкова ілюстрована виставка в бібліотеці с. Копіювата, вечір-реквієм та книжкова ілюстрована виставка в бібліотеці с. Малий Ржавець, онлайн захід в клубі с. Малий Ржавець, в бібліотеці селища Степанецького відбулась тематична година та книжкова виставка «Трагедія Голокосту - пам'ять заради майбутнього», тематична година в будинку культури селища Степанецького, в будинку культури та бібліотеці с. Горобіївка була проведена година пам'яті «Час зупинисись... Люде слухай... Слухай і пам'ятай» та відвідувачі ознайомились з виставкою реквієм «Не згасне в пам'яті людській свіча», виставка реквієм в бібліотеці с. Беркозівка.

Жителі сіл Мельники та Голяки біля пам’ятного знаку вшанували пам'ять односельчан, які загинули в роки голодомору 1932-1933 р. та прослухали змістовну історичну розповідь від викладача Таганчанського ліцею Кузьменко В.А.

В Мартинівському старостинському окрузі також відбувся ряд заходів:

25 листопада - інформаційна виставка «Історія Голодомору» та інформаційна виставка «Факти і обставини злочину», а 26 листопада відбулось покладання вінку з п'ятьма колосками та калиною до пам’ятнику жертвам Голодомору в селі Мартинівка, а також переглянули документальний фільм «Живі».

26 листопада о 16:00 проведено загально громадську акцію «Запали свічку» до якої долучились всі заклади культури, а також кожен охочий, встановивши свічку на підвіконні, як вияв скорботи за загиблими, віри в перемогу України й готовності докласти зусиль, щоб геноциди не повторювалися.

 

Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо!

Фото без описуФото без опису


Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь