A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

ПОВАЖНИЙ ЮВІЛЕЙ КОРІННОЇ ЖИТЕЛЬКИ ГРОМАДИ

Дата: 07.07.2022 12:18
Кількість переглядів: 269

Фото без опису

 

06 липня 2022 року відсвяткувала своє 85-річчя жителька с.Копіювата Ганна Андріївна Сидоркевич. Народилася пані Ганна Андріївна 1937 року в с. Копіювата, в переддень свята Івана Купайла. Дитинство її пройшло з матір’ю, на навчання до школи ходила в сусіднє село Мартинівку, а в старших класах відвідувала школу в Таганчі, де проживала її тітка.

 

Після закінчення школи поступала на навчання до Черкаського медичного закладу, але не пройшла за конкурсом і разом з подругами  поїхала на роботу в Крим, за 50 км від Ялти, на будівництво державних санаторіїв. Через рік повернулася в рідні краї, бо треба було доглядати хвору матір. Пішла працювати в колгосп, та коли стан матері поліпшився, знову повернулася на роботу у Крим, адже там залишились і документи.

 

Там, на півдні на будівництві познайомилась зі своїм майбутнім чоловіком Георгієм. Коли пані Ганна через 5 місяців повернулася знову додому, він приїхав слідом, вони одружились, пізніше народився син Віктор. Сімейна пара пішла працювати до Копіюватського відділення радгоспу Мартинівського цукрокомбінату. Там Ганна Андріївна пройшла навчання і 5 років пропрацювала обліковцем на  молочно-товарній фермі та свинофермі. Пізніше, повернувшись на роботу у село Копіювата, 17 років пропрацювала бухгалтером у  колгоспі. Останні 10 років до виходу на пенсію обіймала посаду секретаря Копіюватської сільської ради.

 

Після смерті чоловіка ювілярка проживає сама, її часто відвідує та допомагає сім’я онука Юрія, бо ж здоров’я бабусі погіршилось відтоді, як минулого року страшна трагедія на воді залишила пані Ганну без єдиного сина та меншого внука.

 

Ганна Андріївна нині також знаходиться під опікою соціальної працівниці, яка приносить продукти та допомагає по господарству.

 

Ювілярка привітно зустріла старосту Копіюватського старостинського округу Едуарда Костенка і депутата сільської ради Тетяну Зуб, які від імені сільського голови Олександра Яременка привітали її та вручили подарунок на згадку. Пані Ганна щиро подякувала за увагу та привітання.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь