A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

ХОЛОДНИЙ ЯР ЗУСТРІВ ТЕПЛОМ, ДІТЕЙ І БАТЬКІВ ЗІ СТЕПАНЕЦЬКОЇ ГРОМАДИ

Дата: 30.06.2022 15:24
Кількість переглядів: 303

Фото без опису

54 особи, серед яких і діти соціальних категорій, які разом зі своїми родинами тимчасово залишили домівки через війну, вже отримали порцію емоційного заряду в Холодному Яру, на території мистецького фестивалю. Малеча про все забуває тут, коли поринає в пошуки Сонцезевра в золотавій і терпкій соломі, коли занурює пальчики в прохолодну, вологу глину і починає її місити, відчуваючи єдність з природою.

 

Страшні спогади війни відступають, коли вся дитяча увага прикута до появи ляльки-мотанки в руках талановитої і досвідченої майстрині. Під її лагідним наставлянням така сама лялька-мотанка виникає і в дитячих руках. Кожен з таких витворів їде з малечею додому, а там юні майстрята обов’язково розповідатимуть про техніку створення батькам і разом творитимуть нові й нові поробки.

 

Особливо припадає до душі маленьким відвідувачам території Мистецький фестиваль "Крутий Заміс" готувати і смакувати власноруч приготовленим домашнім хлібом. Ароматний, з хрумкою скоринкою, його можна скуштувати щойно виймуть із печі. Таку смакоту випікають лише у Холодному Яру і тільки для тих, хто самотужки замішує тісто, терпляче чекає, поки воно підійде і перетвориться на найсмачніший хліб у світі. Така диво-піч тут працює для всіх, а зараз особливо для дітлахів з внутрішньо переміщених родин.

 

А щоб уже зовсім розчинитися в казці, дітлахів забавляє Сашко Лірник, розповідаючи їм історії про славне героїчне минуле наших предків, їхню завзятість та сміливість. Герої його казок ще довго будуть надихати дітей і стануть прикладом для них тоді, коли вони підростуть і стануть дорослими. Хай забудуться історії, але герої залишаться в пам’яті і сформують дітлахів справжніми патріотами, які у найскладніший момент в житті країни обов’язково стануть на її захист.

«Крутий заміс» даруватиме такі диво-екскурсії для дітей із внутрішньо переміщених родин до кінця літа і обіцяє підняти похнюплені носики кожному, хто тут побуває.

 

Тож, і діти, і їх батьки, які прибули у цю садибу зі Степанецької громади з щирого серця дякують організаторам поїздки: Тетяні Волочай - директорці Благодійного фонду "МХП-Громаді", Олександру Воскобойніку - директору ТОВ «НВФ «Урожай», Юрію Романчі - голові ГО «Патріоти рідного краю» та всім, хто допомагав з пальним та автобусами,  і зокрема Володимиру Братанічу – регіональному директору ВП "СТЕПАНЦІ" ТОВ НВФ «Урожай».

 

НАБЛИЖАЙМО ПЕРЕМОГУ! ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!

 

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь