Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

КВІТАМИ РОЗШИЛА СОБІ ДОЛЮ ТА ПОСІЯЛА У ДІТЯХ ЛЮБОВ…

Дата: 15.06.2022 18:17
Кількість переглядів: 1169

Фото без опису

 

Погожого літнього дня, 15 червня 2022 року, зустріла свій ювілейний 85-й День народження корінна жителька села Степанці Марія Семенівна Почтар. Народилася у нелегкий час, закінчила 7 класів місцевої школи, вступила на навчання до Бобрицького вишу, але не змогла здобути там омріяної професії, бо не мала змоги через голодні повоєнні роки.

Тож замість навчання пішла працювати на будівництво Миронівського цукрозаводу, щоб заробити собі на прожиття. Далі була робота в радгоспі, а до виходу на заслужений відпочинок працювала в місцевому колгоспі, була ланковою.

Свою долю знайшла в рідному селі – разом з чоловіком ходили до однієї школи і навчалися в одному класі, а кохання прийшло згодом, під час суперечки за соняшникове насіння.

В любові і злагоді виростили трьох синів, збудували будинок, діждали п’ятеро онуків та трьох правнуків. Найменша правнучка Міла сьогодні для ювілярки – найбільша втіха і радість, яка своїм дитячим щебетом лікує болючу рану від передчасної втрати сина Миколи.

Але ювілярка не втратила свою любов до життя, до рідних, до всього прекрасного. Всі свої мрії вона вишила на рушниках та картинах, навчила цього рукоділля і внучок. Її подвір’я завжди потопає в барвистих квітах, які пані Марія плекає і до тепер своїми руками. Також під її опікою живуть кури, качки, гуси, коти і пес. Ще частково обходить свій город, тому що Юля не дозволяє бабуні перевтомлюватися і намагається зробити все сама, оскільки живе з Марією Семенівною майже в одному подвір’ї.

Ювілярка тішиться своїми дітьми і онуками, які постійно до неї навідуються та допомагають, а вишукані поробки, які залишив покійний син, зігрівають душу іменинниці і наповнюють її погляд материнською гордістю.

В святковий день привітати пані Марію, окрім рідних і близьких, завітали і представники Степанецької ОТГ, зокрема Наталія Вовчинська – секретарка Степанецької сільської ради та Віталій Степанець – поліцейський офіцер громади. Гості від імені сільського голови Олександра Яременка та всієї громади привітали пані Марію, побажали їй міцного здоров’я, радості від дітей, онуків і правнуків, а найголовніше – мирного і чистого неба. Вручили на пам’ять теплий подарунок.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь