A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

Стан виробничого травматизму за І квартал 2022 року

Дата: 03.05.2022 10:38
Кількість переглядів: 160

Фото без опису

           За І квартал 2022 року до Канівського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування у Черкаській області надійшло та зареєстровано 65 повідомлень про нещасні випадки/гострі професійні захворювання (отруєння), з них 63 гострих професійних захворювань медичних працівників, 2 нещасні випадки з можливою інвалідністю. Порівняно з 1 кварталом 2021 року кількість повідомлень про нещасні випадки/гострі професійні захворювання (отруєння) збільшилась на 94% (з 36 до 65), кількість повідомлень про нещасні випадки зі смертельним наслідком зменшилась на 100 % (з 1 до 0). Значне зростання кількості повідомлень про нещасні випадки/гострі професійні захворювання (отруєння) відбулося у: Канівському районі – у 3,6 рази (з 14 до 50). Зменшення відбулося у Корсунь-Шевченківському районі – у 1,2 рази (з 18 до 15), Городищенскому районі (з 4 до 0). Це зумовлено випадками інфікування медичних та інших працівників на COVID-19, роботи яких пов’язані з виконанням професійних обов’язків в умовах підвищеного ризику зараження, та які розслідуються як випадки гострого професійного захворювання (далі – ГПЗ). Повідомлень про такі випадки за І квартал 2022 року зареєстровано 63, що складає 97 % від їх загальної кількості.

           За І квартал 2022 року  страховими експертами Канівського відділення управління виконавчої дирекції Фонду у Черкаській області складено 25  актів за формою Н-1/П, пов’язані з виробництвом та 37  актів за формою Н-1/НП, не пов’язані з виробництвом.

           За І квартал 2022 року найбільший рівень травматизму та значна кількість страхових нещасних випадків, по яких завершено розслідування та складено акти за формою Н-1, на таких підприємствах: Комунальне некомерційне підприємство «Канівський центр первинної медико-санітарної допомоги» (34 ГПЗ), Комунальне некомерційне підприємство «Канівська багатопрофільна лікарня» (15 ГПЗ), Комунальне некомерційне підприємство «Корсунь-Шевченківський центр первинної медико-санітарної допомоги» (10 ГПЗ), Комунальне некомерційне підприємство «Корсунь-Шевченківська багатопрофільна» (4 ГПЗ). По одному нещасному випадку з можливою інвалідністю сталося в ТОВ «НВФ «Урожай» та Філії «Канівська ГЕС». На підприємствах нараховується 12,3 % (8) чоловіків та 87,7 % (57) жінок від загальної кількості всіх потерпілих.

          Найбільше за І квартал 2022 року травмувалися робітники таких професій: сестра медична, лікар загальної практики – сімейний лікар, молодша медична сестра  з догляду за хворими, сестра медична стаціонару. Найвищий рівень виробничого травматизму/ГПЗ COVID-19 спостерігався серед працівників віком від 50 до 59 років та від 40 до 49 років(20 осіб, що складає  по 30,7 % від загальної кількості травмованих за Іквартал 2022 року). Серед причин страхових нещасних випадків переважають інші – 96,9 % (63 нещасні випадки). Через організаційні причини сталося 1,55 % (1 нещасний випадок), психофізіологічні причини – 1,55% (1 нещасний випадок). До основних подій, які призвели до страхових нещасних випадків, відносяться:

- інші види – 96,9 % від загальної кількості травмованих осіб;

- падіння потерпілого під час пересування – 1,55 % (1 особа);

- дія рухомих і таких, що обертаються, деталей обладнання, машин і механізмів, - 1,55 % (1 особа).

 

Робота страхових експертів з охорони праці

За І квартал 2022 року страховими експертами з охорони праці Канівського відділення взято участь у роботі 65 комісій з розслідування нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, що у 1,8 раза більше, ніж за І квартал 2021 року. Так, за І квартал 2022 року було здійснено 10 перевірок щодо стану профілактичної роботи по створенню здорових та безпечних умов праці на підприємствах. Страховими експертами з охорони праці під час проведення перевірок виявлено 49 порушень законодавства про охорону праці. Внесено 10 подань роботодавцям про порушення законодавства про охорону праці та отримано 8  відповідей щодо їх усунення, на 2 подання термін надання відповіді не настав. Взято участь в опрацюванні та впровадженні системи управління охороною праці на 13 підприємствах. Працівниками Фонду надається методично-консультативна допомога головам комісій з розслідування гострих професійних захворювань на COVID-19 щодо забезпечення своєчасного та об’єктивного проведення процедури таких розслідувань відповідно до вимог Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 № 337.

Анатолій Міцура - страховий експерт з охорони праці Канівського відділення УВД ФССУ у Черкаській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь