A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

СПАЛЮВАННЯ СУХОСТОЮ ВІДТЕПЕР ЯК ДИВЕРСІЯ

Дата: 19.03.2022 17:28
Кількість переглядів: 326

 

Не встигла підсохнути земля, а в області вже розпочалася епідемія палів сухої трави в природних екосистемах. Горить усе: залишки листя, очерет і навіть різного роду сміття.

Як інформує ГУ ДСНС України в Черкаській області, в регіоні за минулу добу ліквідовано 10 таких пожеж.

Найбільше від вогню потерпав Звенигородський район, де підрозділами Головного управління ДСНС були ліквідовані 4 пожежі сухої трави. Загальна площа, яку встиг пройти вогонь, становить понад 6 гектарів.

Усе живе на загальній площі в 5 гектарів знищив вогонь у Черкаському районі. Тут рятувальними відділеннями були ліквідовані загорання сухої трави у місті Канів та на території Чигиринської територіальної громади.

Горіла суха трава минулої доби і в крупних містах. На березі Дніпра у Черкасах горіли суха трава та очерет, а в Умані, перш ніж рятувальникам вдалось вгамувати вогонь, вигоріло майже 5 гектарів сухої трави у промисловому районі.

В усіх випадках причиною появи вогню стало необережне поводження із вогнем громадян.

3 березня 2022 року парламент уніс зміни до Кримінального кодексу України, посиливши відповідальність за злочини проти основ національної безпеки в умовах воєнного стану.

Зокрема, у статті 113 «Диверсія» до переліку злочинів, вчинених з метою ослаблення держави або інших дій, спрямованих на масове знищення людей чи завдання шкоди їхньому здоров’ю, відтепер внесено і навмисні підпали, в тому числі і сухої рослинності.

В обґрунтуванні йдеться, що під час воєнного стану такі дії становлять додаткову небезпеку, відволікають від виконання бойових завдань підрозділи рятувальників, військових та правоохоронців,  а відтак, знижують обороноздатність країни.

Застерігаємо, що відтепер такі дії розцінюються як кримінальний злочин, який передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 10 до 15 років з конфіскацією майна.

Паліть ворожу техніку, а не суху траву!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь