A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

ЮВІЛЯРКА ЗІ СВІТЛОЮ ДУШЕЮ

Дата: 11.03.2022 16:02
Кількість переглядів: 789

11 березня цього року святкувала свій ювілейний 85-й День народження жителька села Степанці Лідія Федорівна Півень. Народилася ювілярка в селі Козарівка в багатодітній родині. Виховувала дітей сама мати, бо батька забрала війна. Дитинство було не легким, ховалися від німців, не доїдали, а потім окупанти ще й пограбували вдову із дітьми, тож виживали як могли.

Попри всі негаразди Лідія Федорівна закінчила 10 класів Курилівської школи. Після школи пішла відразу працювати на будівництво Черкаського заводу.

Вийшла заміж у Степанці, переїхала до чоловіка, пішла працювати в дитячий садочок, потім у цех сироваріння, та основним місцем роботи для пані Лідії став книжковий магазин, який згодом був реорганізований в магазин культтоварів, там і дійшла трудовим шляхом до виходу на пенсію. Має безліч грамот і нагород, щороку її фото красувалося на дошці пошани, було навіть у Черкасах.

Лідія Федорівна стала мамою для двох прекрасних дітей, має чотирьох онуків та трьох правнуків.

 Молоді роки ювілярки переплетені барвистими нитками, якими вона вишивала квіти на своїх роботах, тому що  дуже їх любила. Про це говорив її різнобарвний садок, що від ранньої весни і до самих морозів буяв квітами. А хто любить красу – в того світла душа, і це підтвердилося відданістю ювілярки  місцевій церкві, в яку вона ходила від самого початку її існування, допомагала в її будівництві та оздоблені, садила та доглядала за клумбами.

Наразі іменинниця живе у доньки Ольги, здоров’я підводить, тож, потребує допомоги.

В такий ювілейний день до Лідії Федорівни окрім рідних і близьких завітали і представники місцевої влади: секретар Степанецької сільської ради Наталія Вовчинська та начальник відділу земельних ресурсів Степанецької громади Володимир Гаврищук. Попри напружену обстановку в нашій країні, гості привітали пані Лідію з ювілеєм та від імені сільського голови Олександра Яременка і всієї громади побажали їй міцного здоров’я та мирного неба над головою, а на згадку залишили теплий подарунок.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь