A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

БУДНІ РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКОЇ ВІЙНИ — 2022

Дата: 04.03.2022 08:16
Кількість переглядів: 223

 

Вся наша Україна, а зокрема і Степанецька громада переживає важкі воєнні часи, адже на нашу країну напала росія. Війна знову принесла на наші землі горе, сльози, невпевненість, тривогу і, що найстрашніше, – смерть наших людей!

 

Цей підступний напад росії розділив не тільки нашу Україну, а весь світ на «ДО» і «ПІСЛЯ». Посіяв розбрат та шокував весь свідомий та інтелігентний світ. Хто міг подумати, що у 2022 році, коли світові спільноти досягли такого колосального розвитку в сфері науки, технологій, медицини та в багатьох інших важливих напрямках, коли всілякі конфлікти навчилися вирішувати цивілізовано – діалогом, розумним словом, знову прозвучало це ненависне слово «ВІЙНА».

 

А як же всі міжнародні заклики: «Ніколи знову!», «Пам’ятаймо, щоб не повторити!»?! Невже, маючи в пам'яті досвід голоду, холоду, геноциду, смертей невинних, які полягли лиш через чиїсь хворі вигадки про чистоту нації, світ вже забув і виявився неготовим швидко і рішуче давати відсіч російському загарбнику?

 

Замість того, щоб розвивати свій край, обробляти землю, любити своїх дітей, російські загарбники вирішили покласти в жмені хліборобів набої, щоб сіяти не життя, а смерть. Але нехай не забувають вкласти в кишені зерня, щоб їхня смерть на нашій землі мала хоч якийсь сенс. 

 

Україна – це земля гостинних, добрих і роботящих людей. І перед обличчям страшної війни з росією українські люди гуртуються, стають як моноліт, як міцна скеля, що не боїться «ні тучі, ні грому».

 

Тож у цей лихий час в кожному куточку нашої країни, всі, хто хоч чимось може допомогти нашим захисникам і на передовій, і в теробороні,  вони згуртувалися і працюють як єдиний механізм.

 

Степанецька громада працює на спільний результат: по всіх старостинських округах організовано пункти прийому гуманітарної допомоги від жителів сіл, де майже цілодобово працюють наші волонтери.  

 

Всі резервісти з’явилися по першому ж виклику до сільських рад та старостатів громади. Всі, хто може тримати зброю в руках, хто хоче боронити свій край від «рашистів», записуються добровольцями до лав тероборони.

 

За підтримки керівництва громади по всіх населених пунктах старостинських округів облаштовано блокпости та по можливості забезпечено усім необхідним.

 

Працівниками виконкому проводиться аналітична робота щодо біженців, переселенців та тимчасових мешканців шляхом подвірного обходу та перепису населення громади.

 

За підтримки представників великого бізнесу, населення громади забезпечується м’ясом. В тому числі і для виготовлення м’ясних консервів для бійців на передову та людей, які не змогли вибратися з місць проведення боїв. Багато жінок долучаються до готування консервів, випікання печива та пиріжків.

 

Місцеві підприємці теж активно надають допомогу і харчовими продуктами, і іншими матеріальними цінностями.

Аграрії діляться зерном для виготовлення круп та борошна, також при потребі надають транспортні послуги.

 

Жителі громади теж не залишились осторонь загальної справи: зносять харчі, ліки, теплі речі, ковдри, матраци, овочі та інше. У Степанецькому відділені Канівського ВПУ випікається хліб для потреб захисників.

 

Тож ніхто не заховався, хто чим може, тим і допомагає боронити рідний край від російських загарбників, свою єдину Україну від нападу росії і незалежність від рабства та приниження. Бо разом – ми сила! Разом – ми держава! Разом  ми Україна!

СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь