A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

ПРАЦЯ – ЦЕ НАТХНЕННЯ І СЕКРЕТ ДОВГОЛІТТЯ

Дата: 31.01.2022 14:25
Кількість переглядів: 330

Фото без опису

29 січня цього року святкувала ювілейний 85-й День народження Ганна Федосіївна Шляма, корінна жителька села Таганча. Народилася ювілярка в багатодітній родині. Крім неї в сім'ї було ще 8 дітей. На жаль, п’ятеро померли в ті тяжкі роки, а 1943 року сім'я втратила й батька. Тож піклування про сім'ю повністю лягло на плечі юної Ганни, найстаршої дитини.

 

З дитячих років їй доводилося тяжко працювати, щоб вижити, тому мати не пускала її на навчання в школу. Офіційно Ганна не навчалася. Відвідувала школу дуже рідко, щоб трішки навчитись читати, писати та рахувати. З 14 років розпочалася її трудова діяльність. Працювала на фермі дояркою, на відгодівлі свиней, а пізніше - санітаркою у місцевій лікарні.

 

В 1959 році вийшла заміж за Шляму Миколу Івановича, з яким прожили разом 27 років, виростили двох синів. На жаль чоловік також помер у розквіті сил. Ганні Федосіївні знову довелося турбуватися про добробут родини одній.

 

1992 року вийшла на заслужений відпочинок. Але як людина, що звикла весь вік працювати, і зараз продовжує активне трудове життя, веде домашнє господарство, доглядає за городом. Можливо, в цьому і полягає секрет її довголіття. Адже праця завжди була для пані Ганни сенсом  життя.

 

Ганна Федосіївна радо зустріла старосту Таганчанського старостинського округу Сергія Гарбуза, який прийшов привітати її з ювілеєм від імені сільського голови Олександра Яременка та щиро дякувала за подарунок й теплі слова.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь