A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

РОЗКОЛЯДА ВЖЕ ВЕСНЯНЕ СОНЦЕ ВИГЛЯДА

Дата: 25.01.2022 09:44
Кількість переглядів: 1280

Фото без опису

Якщо свята зустрічають, то їх належно треба й провести, аби вони повернулись до нас наступного року. Зимовий період поволі відходить, а на його місце урочисто заступає весняне сонце. І хоч сніги ще тримаються, вони вже не мають такої сили, як напередодні Різдва.

Зимові свята проводжають розколядою – гучно, весело, багато. Кожен учасник розколяди прагне насолодитись безтурботним станом веселощів, аби пронести його крізь кілька тижнів Великого посту – часу роздумів та заглиблення у власну душу. Після свят Водохреща та Івана Хрестителя закінчується вулична коляда, щедрівки, вертепи. Недарма в народі кажуть: «Прийшов Предтеча і забрав свята на плечі».

Розколяда є підсумком циклу новорічно-різдвяних свят і традиційно починається після 15 січня, а тривати може аж до Стрітення, коли, за народним повір'ям, зима зустрічається з весною. Саме в цей період люди ще вітаються "Христос народився!"

Так і в Степанецькій громаді весело та гучно провели розколяду та завершили Різдвяні свята. Важливо те, що на свята, які відбулися в Будинку культури с-ща Степанецького театралізоване дійство “Зимові свята”, в клубі с. Павлівка святковий концерт “Зимові свята українців” та в с. Мартинівка святкове дійство “Проводи Різдва” святкували старостинськими округами, в колі друзів і родини. Свята відбулися із добрим настроєм і позитивними думками.

Наразі починається новий цикл, нові сподівання на краще у цьому житті. А той, хто береться за роботу із чистими думками, завжди досягає успіхів! Пам’ятаймо про це!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь