A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

А що третій празник – Святе Водохреща!

Дата: 20.01.2022 10:59
Кількість переглядів: 962

 

19 січня християни традиційно відзначають релігійне свято Водохреща. З ним пов'язують хрещення в річці Йордані Ісуса Христа. Вважається, що вода у цей день набуває неабияких цілющих властивостей.

У давнину чоловіки вирубували з криги хрест "Йордан", виймали його і ставили поруч з ополонкою, обливали червоним буряковим соком і прикрашали. Після занурення у воду срібного хреста всіх присутніх окроплювали. На свято Водохреща, зустрівшись, пращури казали: "Христос Хрестився!", а інші відповідали: "У річці Йордані!"

І дотепер люди вірять у цілющі властивості посвяченої води. Щороку безліч сміливців стрибають у крижану ополонку з вірою, що захистяться від хвороб протягом року.

Не оминули традицію святкування Водохреща купанням у крижаній ополонці й жителі Степанецької громади всіх поколінь, малі й старі.

З нагоди свята Богоявлення Господнього (Хрещення Господнього) 19 січня 2022 року на територіях біля церков та водойм всіх старостинських округів громади відбулося святкове освячення води та масове купання всіх охочих у Хрещенській купелі.

Для цього урочистого дійства в селі Степанці з ініціативи працівників СКП «Благоустрій» та за підтримки виконавчого комітету Степанецької сільської ради, була вирізана і обладнана платформа для священника, зроблений хрест, оскільки льоду в цьому році немає. Також, для зручного перевдягання тих, хто зважився купатися, було надано роздягальню, обладнано місце для купання. А для безпечного перебування жителів громади біля водоймища, місцевим керівництвом було забезпечено чергування медиків, ДСНС-ників та поліцейського офіцера громади.

Після освячення води усі охочі мали можливість зануритись у крижану освячену воду та відчути незабутні емоції. Таких охочих було чимало. З кожним роком їх кількість збільшується!

Свято Водохреща принесло чимало позитивних емоцій, як тим хто купався, так і тим, хто за дійством спостерігав, не наважившись зануритись у воду.

Таке святкування Водохреща стало незмінною традицією для жителів всієї Степанецької ТГ.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь