A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

КРІЗЬ ВСІ НЕГАРАЗДИ ДОРОГА ВЕДЕ ДОДОМУ

Дата: 04.01.2022 19:27
Кількість переглядів: 584

Фото без опису

 

1 січня 2022 року свій 95 рік народження зустріла корінна жителька села Мартинівка, учасниця бойових дій Ганна Григорівна Беспала.

Народилася ювілярка в багатодітній сім’ї, мала двох сестер та брата. В 1941 році закінчила 7 класів Мартинівської місцевої школи. Мріяла вступити до Смілянського технікуму, але не судилося, адже розпочалася війна. Ганну, яка мала 15 років 6 місяців від народження, у 1942 році забрали до Німеччини ще з однією місцевою юнкою. Всього було - пережила.

Повертаючись на свою рідну Україну після закінчення війни, доїхали до Фастова потягом, до станції Таганчі їх підвезли підводою, а далі вже йшли пішки до рідного дому. Саме в той час мама отримала листа від батька, в якому було написано, що скоро звільнить від фашистів свою донечку, аж тут дочка заходить до рідної домівки.

Знак OST вніс свої зміни в життя Ганни Григорівни, її ніде не брали на роботу, наголошуючи, що вона - ворог народу. В 1946 році пішла працювати в місцевий колгосп, а в 1948 році влаштувалась прибиральницею у готель на цукровому заводі. В 1950 році при цукровому заводі побудували клуб, де пані Ганна працювала бібліотекаркою, а згодом - завідувачкою клубу, аж до виходу на пенсію.

Ювілярку з'їхалася привітати велика родина: братова дружина з дітьми та онуками, племінниця з родиною, староста Мартинівського старостинського округу Світлана ЧУПИЛКА та бібліотекарка Мартинівської бібліотеки Алла КУЦОКІНЬ. Гості передали вітання та подарунок від імені сільського голови Олександра ЯРЕМЕНКА. Щаслива ювілярка дякувала за увагу, подарунок на згадку і теплі слова вітань.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь