A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

КІЛЬКІСТЬ БАЖАЮЧИХ ВАКЦИНУВАТИСЯ У МАРТИНІВЦІ ЗА МІСЯЦЬ ЗРОСЛА ВЧЕТВЕРО

Дата: 29.11.2021 14:33
Кількість переглядів: 303

28 жителів Мартинівського старостинського округу щепилися проти коронавірусу 24-го листопада в амбулаторії села Мартинівка.

Імунізувати населенняв Степанецькій громаді розпочали у березні.

За словами сімейної лікарки Тамари Сас, у перші тижні охочих було до десяти людей в день, за місяць охочих збільшилося у чотири рази. Нині більше приходять ті, хто отримує вже другу дозу, або ж довго вагалися з першою.

Серед перших відвідувачів кабінету щеплення — місцева жителька Юлія Кононенко. Вона розповіла, що відтягувала зі щепленням, тому що боялася: «Потім побачила, що люди роблять і нормально переносять вакцинацію. Я прийшла й зробила. Першу зробила нормально. У мене в родині онучка маленька і я хвилююся, щоб її не заразити. Через те я і зробила. І сама для себе звичайно, бо і на роботу треба їхати, а так кажуть, що не приймають».

Отримав другу дозу і двадцяти восьмирічний Станіслав Коляда. Він зазначив, що щеплюватися не наважувався до останнього, бо хвилювався за реакцію організму: «Такі страхи саме, що фізично не перенесу. Боявся, а тепер на роботі сказали «потрібно», то так вийшло».

У черзі з маленьким онуком чекала і Тамара Скорик. Жінка розповіла, що щепитися вирішила, аби не наражати на небезпеку дітей: «Всі щепляться, то й ми думаємо, що можливо все буде нормально. Тим більше у нас дітки маленькі, то обов’язково треба».

Не було часу раніше щепитися, тому прийшов сьогодні, розповів шістдесятидворічний Сергій Царенко: «Ми в селі вдома, тут у нас робота й інші справи, куди нам було спішити. А зараз вже під осінь коронавірусу більше, то треба приймати вакцину, щоб були живі, здорові всі».

Щепити людей в амбулаторії розпочали з березня 2021 року. Як розповіла медсестра Марія Приходченко, нині тут наявні чотири вакцини.

«CoronaVac – виробництва Китай, вакцина Pfizer, вакцина AstraZeneca і Moderna поступила сьогодні (24 листопада - ред.). Ми складаємо списки, запрошуємо людей, координуємо їх і робимо щеплення».

Імунізують охочих тут двічі на тиждень, коли приїздить лікар. Тамара Сас з Канівської лікарні розповіла, що у Мартинівці обслуговує 600 пацієнтів, із них вже 60 відсотків щепилися:

«Обмеження подіяли та трішки злякалися люди. Зараз в першу хвилю мало в цій місцевості хворіло людей, зараз їх хворіє більше. Бачать, що хворіють важко нещеплені, тому йдуть на вакцинацію. Протягом літа у нас було 30-40 людей — це раз в тиждень ми щепили. А інший лікар приїздить щовівторка, він теж таку кількість людей щепить. Зараз вже йдуть трохи менше, але все одно людей багато».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь