A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

XII Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

Дата: 16.11.2021 08:39
Кількість переглядів: 581

   Відповідно до Указу Президента України від 30.09.2010 № 928 «Про Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка», Положення про Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 № 571, враховуючи лист Міністерства освіти і науки України від 24.09.2021 № 1/9-492 «Про проведення XII Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка», на виконання наказів Управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації від 04.10.2021 № 130  та відділу освіти, молоді та спорту Степанецької ТГ «Про проведення І-ІІ етапів XII Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської  молоді імені Тараса Шевченка  у 2021/2022 навчальному році» та з метою виховання в його учасників почуття гордості за свій народ, любові до рідного краю, формування готовності творити добрі справи задля рідної Батьківщини, заможної, повноправної і невіддільної від світового розвитку країни у ЗЗСО Степанецької громади були проведені I та ІІ етапи ХІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка (далі – Конкурс).

 І етап Конкурсу був проведений  у жовтні 2021 року в 4 закладах загальної середньої освіти громади серед учнів 5-11 класів. У Конкурсі взяли участь 94 учні.

У ЗЗСО Степанецької  громади учасники конкурсу  виконували завдання, що сприяли розкриттю мовних знань, практичних навичок, творчих здібностей. Тематика завдань була звернена до особистості Т.Г.Шевченка, його творчості й долі, а також спрямована на духовні цінності, сімейні традиції, любов до рідного краю.

 Крім того,  у Таганчанському  ліцеї був проведений  літературний батл за творами Т.Г.Шевченка, учні обговорювали вислови відомих людей про поета, декламували уривки з поезії  та співали пісні на вірші Кобзаря. У бібліотеці закладу було  оформлено виставку  творів Т. Шевченка та книг про поета.

У Мартинівському ліцеї була організована виставка робіт «Наш Шевченко»,  проведені біографічний калейдоскоп «Ми не забудемо тебе, Тарасе!», вікторина «Козаччина у творах Т.Г.Шевченка «Козацькому роду нема переводу», конкурс читців творів Тараса Шевченка.

 У Степанецькому ліцеї учасники конкурсу переглянули відеопрезентацію «Жива душа поетова святая, жива в простих його речах». Учні 9-х класів взяли участь у брейн-рингу «Неймовірна круговерть», під час якого продемонстрували обізнаність з біографії та творчості Великого Кобзаря, долучилися до конкурсу читців поезії Т.Шевченка. У бібліотеці  школи була підготовлена виставка книг «Вічне Шевченкове слово».

Інформація про заходи висвітлена на сайтах ЗЗСО громади та на сторінках  у Фейсбуці.

ІІ етап Конкурсу був проведений 13 листопада 2021 року.  Учасниками            ІІ етапу стали 9 учнів - переможців І етапу. Конкурс проходив у звичайному (очному) режимі за завданнями КНЗ «ЧОІПОПП  ЧОР». Конкурс дав можливість учням продемонструвати знання творчості Тараса Шевченка, мовну грамотність, вміння аналізувати мовно-літературний та культурно-історичний матеріал.

За рішенням членів журі  2 учениці показали найкращі результати.  Переможцями конкурсу стали: учениця 5 класу Мартинівського ліцею Кривобабко  Ксенія (вчитель Олена Слива ) та учениця 6 класу Таганчанського  ліцею Ворона Вікторія (вчитель Світлана Слива). Вітаємо Ксенію та Вікторію і бажаємо їм перемоги  у ІІІ (обласному) етапі конкурсу!

 

 

Інспектор відділу освіти - Лариса МАНЗЕНКО

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь