A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

Канівське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області повідомляє:

Дата: 28.10.2021 15:35
Кількість переглядів: 387

Фото без опису

ІНФОРМАЦІЙНА ПАМ'ЯТКА
 

       Відповідно до наказу Держпродспоживслужби України від 06.08.2021№ 532 «Про організації заходів з проведення осінньої кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин у 2021 році» розпочнеться планова пероральна імунізація диких та бродячих м’ясоїдних тварин проти сказу повітряним методом (орієнтовно 29-30 жовтня 2021року, в залежності від погодних умов, в т.ч. у вихідні дні).

Розповсюдження принад, які містять високо імунну вакцину проти сказу, буде здійснюватися авіатранспортом над лісовими та сільськогосподарськими угіддями, поза територіями населених пунктів та водойм. Принада безпечна для людей і тварин, має вигляд брикетів розміром із сірникову коробку з різким запахом м’ясо-кісткового борошна. У середині приманки знаходиться капсула з вакциною проти сказу.

Сказ - це надзвичайно небезпечна інфекційна хвороба, яка супроводжується тяжким ураженням центральної нервової системи і завжди закінчується смертю.Ускладнює ситуацію зростання в населених пунктах кількості безпритульних собак і котів, неповне охоплення профілактичними щепленнями свійських тварин, порушення правил утримання їх власниками. Механізм передачі - контактний шлях (рана). Людина заражається при укусах скаженною твариною (90 % випадків) або попаданні її слини на пошкоджену шкіру або слизові оболонки (ослинення). У тварин з'являється збудження, зникає страх перед людиною, відказ від корму та води, параліч щелеп та кінцівок. Профілактичні заходи ведуться у двох напрямках: боротьба з носіями збудника і недопущення розвитку захворювання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь