A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

УРОЧИСТОСТІ З НАГОДИ ДНЯ ЗАХИСНИКІВ ТА ЗАХИСНИЦЬ УКРАЇНИ ПРОЙШЛИ В СЕЛАХ СТЕПАНЕЦЬКОЇ ТГ

Дата: 14.10.2021 18:50
Кількість переглядів: 822

Б’ють дзвони на Покрову нині,

Героям слава, слава Україні!

Схилімо голови в скорботну цю хвилину,

Віддаймо шану тим, хто у боях загинув.

В історії нашої Батьківщини є багато подій, які засвідчують мужність, героїзм, відданість та любов українського народу до рідної землі.

13-14 жовтня в селах Степанецької ТГ пройшло ряд заходів з нагоди Дня захисників та захисниць України, 79-ї річниці створення УПА, Дня українського козацтва та з нагоди свята Покрови Пресвятої Богородиці. Як відомо, в українській традиції Покрова тісно пов’язана з ідеями захисту від ворогів: згідно з літописами князь Ярослав Мудрий віддав Київ і всю Русь під покров Божої Матері. Церква Покрови Пресвятої Богородиці була головною на Запорізькій Січі, а 14 жовтня – одним з найважливіших днів для козаків. У XX столітті козацькі традиції наслідували борці за незалежність України – Армія Української Народної Республіки та Українська повстанська армія. Саме тому днем офіційного створення УПА було обрано свято Покрови.

В старостинських округах Степанецької ТГ теж вшанували наших захисників і захисниць, згадали про подвиги героїв, які загинули за волю та незалежність України. У зв’язку з пандемією, багатолюдних заходів не проводили, але без подарунків і привітань наші герої не залишилися. В бібліотеках та освітянських закладах відбулися тематичні виставки та вечори, для воїнів, які і сьогодні знаходяться на бойових позиціях діти виготовили обереги та передали їм такі привіти із рідного краю. Працівники культури КЗ «Центр культури і дозвілля Степанецької об’єднаної громади» підготували відеопривітання творчих колективів громади. Представники Степанецької ТГ розвезли по домівках 105 подарункових наборів з продуктами і теплим пледом. Також, у рамках програми «Турбота» з місцевого бюджету громади всім учасникам бойових дій було надано допомогу в розмірі 1000 грн.

Святкування 14 жовтня в нашій громаді проходить щорічно, не зважаючи ні на що, а пандемія просто змінила формат святкування. Адже вшанування українських козаків та відзначення свята Покрови Пресвятої Богородиці об'єднує жителів громади та всю країну, закликає всіх до згуртованості перед сучасними викликами і загрозами. З давніх-давен українці особливо шанують оборонців рідної землі, які не шкодували життя і здоров’я заради свободи України та її народу. В боях за Батьківщину наші земляки здобували славу неперевершених воїнів. В цей день ми вшановуємо мужність і героїзм захисників незалежності і територіальної цілісності України, військові традиції та перемоги українського народу.

До сьогодні вирішується доля і майбутнє України, але ми знаємо, що ми – єдині. Віримо, що одного дня і в нашій країні настане мир!

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь