Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

УРОЧИСТОСТІ З НАГОДИ ДНЯ ЗАХИСНИКІВ ТА ЗАХИСНИЦЬ УКРАЇНИ ПРОЙШЛИ В СЕЛАХ СТЕПАНЕЦЬКОЇ ТГ

Дата: 14.10.2021 18:50
Кількість переглядів: 836

Фото без опису

Б’ють дзвони на Покрову нині,

Героям слава, слава Україні!

Схилімо голови в скорботну цю хвилину,

Віддаймо шану тим, хто у боях загинув.

В історії нашої Батьківщини є багато подій, які засвідчують мужність, героїзм, відданість та любов українського народу до рідної землі.

13-14 жовтня в селах Степанецької ТГ пройшло ряд заходів з нагоди Дня захисників та захисниць України, 79-ї річниці створення УПА, Дня українського козацтва та з нагоди свята Покрови Пресвятої Богородиці. Як відомо, в українській традиції Покрова тісно пов’язана з ідеями захисту від ворогів: згідно з літописами князь Ярослав Мудрий віддав Київ і всю Русь під покров Божої Матері. Церква Покрови Пресвятої Богородиці була головною на Запорізькій Січі, а 14 жовтня – одним з найважливіших днів для козаків. У XX столітті козацькі традиції наслідували борці за незалежність України – Армія Української Народної Республіки та Українська повстанська армія. Саме тому днем офіційного створення УПА було обрано свято Покрови.

В старостинських округах Степанецької ТГ теж вшанували наших захисників і захисниць, згадали про подвиги героїв, які загинули за волю та незалежність України. У зв’язку з пандемією, багатолюдних заходів не проводили, але без подарунків і привітань наші герої не залишилися. В бібліотеках та освітянських закладах відбулися тематичні виставки та вечори, для воїнів, які і сьогодні знаходяться на бойових позиціях діти виготовили обереги та передали їм такі привіти із рідного краю. Працівники культури КЗ «Центр культури і дозвілля Степанецької об’єднаної громади» підготували відеопривітання творчих колективів громади. Представники Степанецької ТГ розвезли по домівках 105 подарункових наборів з продуктами і теплим пледом. Також, у рамках програми «Турбота» з місцевого бюджету громади всім учасникам бойових дій було надано допомогу в розмірі 1000 грн.

Святкування 14 жовтня в нашій громаді проходить щорічно, не зважаючи ні на що, а пандемія просто змінила формат святкування. Адже вшанування українських козаків та відзначення свята Покрови Пресвятої Богородиці об'єднує жителів громади та всю країну, закликає всіх до згуртованості перед сучасними викликами і загрозами. З давніх-давен українці особливо шанують оборонців рідної землі, які не шкодували життя і здоров’я заради свободи України та її народу. В боях за Батьківщину наші земляки здобували славу неперевершених воїнів. В цей день ми вшановуємо мужність і героїзм захисників незалежності і територіальної цілісності України, військові традиції та перемоги українського народу.

До сьогодні вирішується доля і майбутнє України, але ми знаємо, що ми – єдині. Віримо, що одного дня і в нашій країні настане мир!

 

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь