A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

ПРОБЛЕМИ СІЛЬСЬКОЇ МЕДИЦИНИ

Дата: 29.09.2021 18:06
Кількість переглядів: 492

Фото без опису

 

28 вересня цього року в приміщенні Степанецької сільської ради було проведено нараду, предметом обговорення на якій стало питання зміни статусу Таганчанської амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

Нарада пройшла під головуванням Олександра Яременка за участі директорки КНП «КЦПМСД» Канівської міської ради Черкаської області Наталії Горьової, депутатів і небайдужих жителів Таганчанського та Мельниківського старостинських округів.

З метою окреслення проблематики, вступне слово було надане директорці Канівського центру перинної медико-санітарної допомоги Наталії Горьовій, яка спочатку розповіла про нові вимоги до закладів медичної сфери і з боку будівельних норм, і з боку доступності отримання медичних послуг, і з боку комфортності їх надання. Далі у своїй промові Наталія Василівна зосередилась на алгоритмі обстеження будівлі Таганчанської амбулаторії загальної практики сімейної медицини, яке Центр провів на виконання листа Національної служби здоров’я України від 20.05.2021 року Na10980/5- 16-21, і на тих невідповідностях, що було виявлено в ході обстеження.

«У зв’язку з тим, що ми не маємо технічних можливостей в стислі терміни привести будівлю Таганчанської амбулаторії у відповідність до визначених законодавством норм, Центр може залишитись без державного фінансування і припинити надавати медичні послуги населенню. Вихід на даний час я бачу один – змінити назву з Таганчанської амбулаторії на медичний пункт тимчасового базування села Таганча. При цьому місцеві жителі зможуть отримувати ті ж самі послуги, що і до зміни назви» - резюмувала Наталія Горьова.

Протягом години дискусії слово для виступу мали всі учасники наради.

Наприкінці наради сільський голова Олександр Яременко пообіцяв депутатам і представникам громадськості Таганчанського та Мельниківського старостинських округів, що він зробить все від нього залежне щоб і лікар і весь медичний персонал Таганчанської амбулаторії залишились на своїх робочих місцях, а жителі, як і раніше отримували медичні консультації і послуги на місці та почували себе безпечно, комфортно і цілком захищено.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь