A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

ВІДБУВСЯ ПЕРШИЙ РЕГІОНАЛЬНИЙ ФОРУМ «РЕФОРМА СИСТЕМИ ШКІЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ»

Дата: 16.08.2021 13:40
Кількість переглядів: 335

 

Нові стандарти та меню, сучасні технологічні процеси, роль громад та керівників закладів освіти в успішній реалізації реформи шкільного харчування, ефективний контроль і безпека. Про це та багато іншого йшлося під час форуму «Реформа системи шкільного харчування», який відбувся 13 серпня 2021 року в місті Буча за участі Першої леді України Олени Зеленської, Міністра освіти і науки Сергія Шкарлета, Міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка та представників громадської організації «Національна асоціація громадського харчування».

У події взяли участь і представники  Степанецької територіальної громади, начальник відділу освіти, молоді та спорту Оксана МЕТЕЛИЦЯ та бухгалтер централізованої бухгалтерії Юлія БАБИЧ.

Реформування шкільного харчування, спрямоване на розбудову системи здорового харчування, формування культури харчування та правильних харчових звичок і здійснюються відповідно до Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища в Новій українській школі.

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет розповів, що пріоритетами для МОН у процесі реформи залишаються такі заходи:

  • модернізація харчоблоків;
  • організація інформаційно-роз’яснювальної роботи з розбудови системи здорового харчування, формування культури харчування та правильних харчових звичок;
  • підвищення фахової спроможності всіх причетних до організації шкільного харчування – освітян, управлінців і кухарів.

Під час форуму також йшлося про складові реформи, оновлення нормативної бази, безпечність та якість, ресурсне забезпечення, культуру здорового харчування, строки реалізації реформи та очікуваний результат. Важливим аспектом реформи є моніторинг її впровадження, яким опікується, зокрема, Держспоживслужба. Завдяки моніторингу вдалося не лише виявити слабкі місця в матеріально-технічному забезпеченні шкільного харчування, але й напрацювати цінний досвід розв’язання актуальних проблем. Співпраця з органами місцевого самоврядування та безпосередньо із засновниками закладів є ключовим показником до успішних результатів реформи.

З-поміж інших тем форуму:

  • нові норми – тлумачення, етапність переходу, «гнучкий період»;
  • нове меню – підхід до складання, технологічні карти, система погодження, рекомендоване меню;
  • кухар як носій нових знань і основний реалізатор реформи; 
  • успішні кейси інших країн та імплементація їх в Україні;
  • безпека приготування та НАССР;
  • проведення публічних закупівель у сфері організації харчування та добросовісна конкуренція;
  • проєктний підхід переоснащення закладів – капітальний ремонт, будівництво з нуля.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь