A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

РОЗШУКУЄТЬСЯ ЛІКАР! В СТЕПАНЕЦЬКІЙ ТЕРИТОРІАЛЬНІЙ ГРОМАДІ СІМ РОКІВ НАМАГАЮТЬСЯ ЗНАЙТИ ФАХІВЦЯ

Дата: 30.07.2021 14:45
Кількість переглядів: 842

Фото без опису

Україна відчуває гострий кадровий дефіцит. Інакше як пояснити, що одна з найбагатших громад Черкащини, Степанецька, шукає лікаря вже сім років! Фахівцю обіцяють і хорошу зарплату, і автомобіль, і навіть житло на вибір. Однак вакансія і досі не закрита.

Пані Марія вже понад 40 років працює в амбулаторії в селі Мартинівка. Вона одна з трьох медсестер, які за відсутності лікаря опікуються більш як тисячею пацієнтів. Звернень до лікаря від жителів Мартинівського старостинського округу вистачає, а лікар приїжджає лише один раз на тиждень із Канева.

Амбулаторія села Мартинівка нещодавно відремонтована повністю за кошти громади, оснащена всім, що потрібно для роботи: є і кардіографи, і апаратура для телемедицини, підключений Інтернет. Навіть стаціонар на 10 ліжок є! Не вистачає лише лікаря.

Олександр Яременко, сільський голова Степанецької територіальної громади: "Все, що буде необхідно для роботи сімейного лікаря, ми забезпечимо. І транспорт, і житло. Ми сьогодні готові розглянути альтернативи і прислухатись до побажань. Чи захочуть з городом і присадибною ділянкою, чи квартиру.... Звісно, обіцяємо і хорошу зарплату - це 15 000-20 000 грн".

Така ситуація сьогодні типова для України. Багато нових сільських амбулаторій, де є дуже комфортні умови праці і нові дороги, щоб доїхати навіть до сільської місцевості, безрезультатно шукають лікарів. Та в Мартинівці попри все переконані - їхній лікар точно знайдеться. Як запевняє Тетяна Костенко, медична сестра: "Колектив у нас чудовий. Ми із задоволенням приймемо лікаря. Допоможемо йому у роботі."

До того ж Мартинівка продовжує різнопланово розвиватися. Тож, є надія, що спеціалісти прийдуть в села Степанецької громади, а ті, що є тут зараз, залишаться і будуть заохочувати колег працювати задля розвитку українських громад.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь