A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

А ДОЛЯ ЗНОВУ ПОВЕРНУЛА ДО РІДНОГО СЕЛА

Дата: 26.07.2021 15:24
Кількість переглядів: 343

Фото без опису

25 липня цього року святкувала свій поважний 90-й ювілейний День народження Любов Якимівна Пернай жителька села Таганча. Хоча ювілярка народилася в 1921 році, але помилково у документах внесено 1932 рік народження. Родина завжди відзначала знаменні дати згідно фактичного року народження. Ось і 90 – річний ювілей святкували цьогоріч. Життєвий шлях ювілярки був дуже не легкий: по ньому вона пройшла тяжкі роки голодоморів, війни, післявоєнної перебудови та протягом всього життя завжди дуже важко працювала. Трудовий шлях свій розпочала з 9-річного віку, після закінчення двох класів місцевої школи – пасла худобу, збирала шкідників на полях у місцевому колгоспі та виконувала іншу роботу, яку доручали дитині.

У післявоєнні роки, брала участь у будівництві дороги Київ – Знам’янка, у будівництві Миронівського цукрового заводу. Пізніше поїхала на роботу у м. Київ, де працювала прибиральницею, потім поїхала на Донбас, працювати в шахті на глибині 600 метрів. Тут же познайомилась із своїм чоловіком Михайлом, який теж там працював. З ним проживають цікаве життя, виховали двох дочок та сина. У 1958 році чоловік у шахті був важко травмований, більше там працювати не міг, тому вони переїхали до Таганчі, влаштувались на роботу в колгосп. Пізніше разом поїхали піднімати цілину, але доля знову повернула їх у Таганчу. У місцевому господарстві іменинниця працювала в ланці, потім листоношею. До виходу на пенсію у 1987 році працювала на місцевому хлібопекарському підприємстві. На сьогоднішній день ювілярка має проблеми з зором, обмежена в русі, але має хорошу пам'ять і завжди рада поділитися спогадами. Маму доглядає дочка Наталія, яка живе поряд з нею, а душу радують шестеро онуків та четверо правнуків, якими нагородив її Господь.

Любов Якимівна радо зустріла гостей, які прийшли привітати її від імені Степанецької громади та сільського голови - Олександра Яременка з таким поважним ювілеєм – старосту Таганчанського старостинського округу - Сергія Гарбуза та свого колишнього керівника у місцевому господарстві Смульського Леоніда Яковича. Ювілярка щиро дякувала за подарунок і теплі слова.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь