A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

ЮВІЛЯРКА, ПОЦІЛОВАНА ДОЛЕЮ

Дата: 21.07.2021 08:46
Кількість переглядів: 1257

Фото без опису

17 липня цього року, погожого літнього дня, свій поважний 80-й ювілейний День народження  святкувала корінна жителька села Степанці – Лідія Василівна Палій, яка народилася в багатодітній родині: чотири сестри і один брат. Народилася останньою, але бажаною дитиною в страшному 41-у році, батько пішов на війну, так і не побачивши свою найменшеньку… « Мій тато красивий, в чорній сорочці, з білими  ґудзиками» - говорила маленька Ліда, коли хтось запитував її за батька, якого вона бачила тільки на фото. І навіть у вісімдесят років цей спогад дитинства викликає сльози вже на старечих очах жінки. В день, коли народилася, її мати гірко плакала, не знала, що робитиме сама із п’ятьма дітьми вже отримавши зловісний паперовий трикутничок зі страшною звісткою. Про те, бабця-повитуха запевнила її, що в дівчинки буде щаслива, що буде вона поцілована долею. І її слова справдилися. Лідія Василівна зустріла вірного друга на все життя, прожили із чоловіком Василем Миколайовичем в парі вже майже 60 років. Разом і до праці, і відпочивати, збудували власний будинок, виховали двох дітей: дочку Ніну та сина Олексія, мають п’ятеро онуків та одного правнука.

В селі всі знають цю тендітну та проворну жінку, адже вона пропрацювала 34 роки листоношею. Була безліч разів у кожному дворі, приносила сумні та радісні новини, газети, журнали та пенсію. Тож і тепер найулюбленіше місце відпочинку цієї поважної пари – лавка біля двору, щоб бачити людей та спілкуватися із ними.

Душа цієї жінки завжди кохалася у квітах, які вона садила, доглядала в своїй господі та вишивала на рушниках та різних вишиванках.

Живуть на даний час із чоловіком самі, хоча діти та онуки часто навідують та допомагають батькам, а вони пишаються ними і згадують з теплом і батьківською любов’ю.

Гостей, які представляють Степанецьку ОТГ зустріли радо та привітно. Наталія Вовчинська – секретар Степанецької сільської ради від імені сільського голови Олександра Яременка привітала ювілярку, та подарувала теплий подарунок на згадку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь