Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

У Полствині втретє відгуркотів запальний ТРАКТОРФЕСТ

Дата: 13.07.2021 11:44
Кількість переглядів: 946

Фото без опису

Ця унікальна подія, просто неба та поля, що не має аналогів на теренах країни, незважаючи на літню спеку, щоразу збирає все більшу кількість людей і вже має цілком заслужену всеукраїнську популярність.

Фест росте, вдосконалюється, щоразу стає все більш захопливим та цікавим не лише для працівників "Урожаю" з різних куточків області та безпосередньо механізаторів, але й загалу, який приїздить звідусіль, черпає емоції від побаченого, надихається мистецтвом від майстрів народної творчості та кулінарії, не упускає шансу взяти участь у конкурсах і отримати за перемогу цікаві та корисні призи, а ще з радістю користується можливістю побачити на власні очі зірок української естради.

Цього року роль "вишеньок на тортику" випала запальній Руслані та спокусливій Олі Цибульській. Фінальну крапку поставив гурт "Крутий Заміс".

Третій раз поспіль право на те, аби прийняти у себе цей поважний та велелюдний фестиваль випадає селу Полствин Степанецької ОТГ. Натхненники фестивалю з агрохолдингу МХП та підприємства "Урожай" вважають саме цю місцину найбільш географічно вдалою та зручною, аби зібрати всіх охочих. До того ж величезне поле, де відбувалося саме дійство, вміщає кілька сцен та головних фестивальних локацій, що якнайкраще відповідає безпеці під час певних епідемічних застережень.

Власне, на фестивалі і малі, і великі мали можливість знайти для себе локацію до душі, посмакувати гриль стравами та кулінарними витворами, якими дивували громади, поспівати досхочу в Караоке на Майдані, і звісно до хрипоти повболівати за своїх механізаторів.

Бо головна гаряча "страва" підігрівала і так розпечене повітря та розпалювала все навколо неймовірними емоційними хвилями. Досвідчені трактористи з різних підрозділів компанії „Урожай“ запекло змагалися на тракторах МТЗ-80 та велетнях "Fendt".

Цікаво, трасу на мальовничому полствинському полі зробили за зразком гоночної італійської траси Формули-1, що неподалік міста Монца.

У Полствині мірялися майстерністю механізатори, які були обрані за попереднім кваліфікаційним відбором серед представників восьми виробничих підрозділів "Урожаю".

Серед учасників змагань були досвідчені „гонщики“, які вже неодноразово брали участь та перемагали у перегонах на тракторах, але були й такі, що пробували свої сили та випробовали себе на мужність проявити свої вміння на змаганнях такого рівня вперше. Тільки працівників від виробничих підрозділів „Урожаю“ було більше 800 чоловік. Але з ними приїхали їхні родини, їхні діти та маса вболівальників зі всієї України. Без перебільшення на свято у Полствин прибуло більше восьми тисяч людей. А безпосередньо участь у змаганнях брали 20 механізаторів.

Сюрпризом для всіх присутніх стала участь у змаганнях жінок, які здається й трактор на скаку приборкають. Цьогорічний фест відкрив двері також для дітей до 16 років, що охоче наслідують механізаторський талант батьків. Звісно, ці категорії учасників виїжджали на трасу під пильним оком інструкторів та з дотриманням усіх правил безпеки.

Директор ТОВ НВФ „Урожай“ Олександр Воскобойнік зазначив, що зазвичай на ініційоване ним дійство люди їдуть за емоціями та особливим драйвом. Бо тракторні перегони ще те видовище, та головна суть цього свята — все ж у збереженні наших українських традицій.

Переможцями Тракторфесту-2021 цього року стали Василь Дзюба з ВП Катеринопіль, який змагався на тракторі МТЗ-80. Його колега з цього ж підрозділу, Олександр Крикливенко, який долав гоночну трасу на тракторі "Fendt", також посів у своїй категорії перше місце. Серед жінок першість виборола також катеринопільчанка Людмила Савранська, а серед дітей нагороду отримав Максим Женжера. А ще, кожен, хто побував на фесті, повіз додому цілу низку яскравих вражень та позитивних емоцій.

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь