A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

В СЕРЦІ ЩЕ ЮНАЧИЙ ЗАПАЛ, А В КВІТНИКУ - ПІВОНІЇ

Дата: 14.06.2021 16:58
Кількість переглядів: 523

Фото без опису

12 червня 2021 року відсвяткував свій 85-річний ювілей корінний житель села  Мартинівка - Мичка Леонід Данилович.

В ювіляра було нелегке дитинство, тож важка доля батьків закарбувалася у пам’яті чоловіка болем. Він зі сльозами на очах згадував, як ще в 36-му році батько був репресований та висланий в Сибір, звідки не повернувся. А мати, яка не виконала мінімум трудоднів, була заслана в Тюмень на 7 років, тож маленького Леоніда виховувала старша сестра.

Чоловік закінчив 7 класів Мартинівської середньої школи та продовжив навчання у Макіївці, де отримав професію електрогазозварювальника. Тут він зустрів свою майбутню дружину Катерину Василівну, невдовзі там і побралися. В пари народилась перша донечка. Леонід Данилович був чудовим спеціалістом, і вже зовсім скоро отримав квартиру на підприємстві, але життя внесло свої корективи і його призвали до лав армії. Сім’я проживала разом з ним в казармі. Там і народилась друга донечка, а в 1962 році, достроково закінчивши службу, вирішили повернутись в рідне село - Мартинівку.

Розпочав свою трудову діяльність Леонід Данилович на бетонному заводі в місті Каневі, але через не зручності доїзду до місця роботи, чоловік почав працювати на Мартинівському цукровому заводі, а невдовзі перейшов до місцевого колгоспу, де пропрацював електрозварювальником аж до виходу на заслужений відпочинок.

Разом з дружиною виховали двох доньок, та мають трьох онуків.

Не дивлячись на нелегку долю, ювіляр доброзичливий, енергійний, працьовитий. Найбільше задоволення отримує від риболовлі і є членом спілки рибалок села Степанці. Незважаючи на свій вік, чоловік обробляє присадибну ділянку, має чудовий врожай полуниці та смородини, а око радує квітник з півоній.

Леонід Данилович, привітно зустрів представників Степанецької ОТГ, які прийшли його привітати з ювілеєм від імені Олександра Яременка, щиро дякував за подарунок та теплі слова привітання.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь