A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

Пенсійний фонд інформує:

Дата: 07.06.2021 10:16
Кількість переглядів: 301

Пенсію працюючим пенсіонерам перерахували із 1 квітня 2021 року

Щороку у квітні Пенсійний фонд України перераховує пенсію працюючим пенсіонерам відповідно до абзацу 5 частини четвертої статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

Перераховано пенсії працюючим пенсіонерам, які після призначення/попереднього перерахунку пенсії продовжували працювати і на 1 березня 2021 року набули право на проведення перерахунку.

Цьогорічвнесено зміни до порядку і термінів подання роботодавцями звітності про нарахування та сплату єдиного соціального внеску. Відтепер вона подається щокварталу. Необхідна для проведення перерахунку інформація про набутий страховий стаж пенсіонера за січень – лютий 2021 року надійшла до реєстру застрахованих осіб у травні. Пенсійним фондом України проведено перерахунок, передбачений законодавством, у кінці травня за період із 1 квітня 2021 року.

Розмір підвищення пенсійної виплати розраховано індивідуально для кожного пенсіонера, враховуючи дані про набутий ним стаж та розмір офіційної заробітної плати.

Наголосимо, що перерахунок пенсії проведено:

– без додаткового звернення особи до органів Пенсійного фонду України;

– особам, які після призначення (попереднього перерахунку) пенсії продовжували працювати та набули не менш як 24 місяці страхового стажу після призначення (попереднього перерахунку) пенсії, або менш як 24 місяці страхового стажу, але після призначення (попереднього перерахунку)  пенсії пройшло не менш ніж два роки.

         Головним управлінням Пенсійного фонду України в області проведено перерахунок пенсії з 1 квітня 2021 року майже  26 тис. пенсіонерів (28 % загальної кількості працюючих пенсіонерів в області - 90 625), із них 2,8 тис. –  по стажу та заробітній платі після призначення (попереднього перерахунку) пенсії.

         Додаткові витрати на виплату пенсії становлять 1 709 тис.грн у місяць, середній розмір підвищення – 184,78 грн.

         Особи, які мають право на підвищення пенсії, пенсію в новому розмірі та доплату за квітень та травень отримають у червні. 

  Пенсію не перераховано особам, які отримують пенсію за вислугу років, призначену відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення», зокрема, це педагоги, медичні працівники, працівники авіації та інших професій та які не досягли пенсійного віку.

 

Інформує відділ обслуговування громадян № 8 (сервісний центр) ГУ ПФУ в Черкаській області.

Пенсійний фонд рекомендує подбати заздалегідь про свої пенсійні виплати

 

 

Перелік електронних сервісів Фонду постійно розширюється. Фахівці Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області закликають громадян користуватися сервісами «Електронна трудова книжка» та «Автоматичне призначення пенсії за віком».

Подання скан-копій трудової книжки дозволить створити умови для автоматичного призначення пенсії за віком, уникнути необхідності відновлювати інформацію у разі втрати паперової трудової книжки, спростить доступ до даних про стаж працівника для призначення виплат у випадку тимчасової втрати працездатності. Скан-копії електронних трудових книжок можуть подати і застраховані особи, і роботодавці.

Автоматичне призначення пенсії дає змогу заздалегідь подати відповідні документи про страховий стаж. Інформація про нього і сплачені внески зберігається в базі Пенсійного фонду України до настання пенсійного віку. Після його настання особа отримує повідомлення про можливість автоматичного призначення пенсії без особистого звернення до сервісного центру Фонду. Однак людина все одно може обирати, йти до відділу обслуговування громадян чи подати заяву на призначення пенсії за віком автоматично через вебпортал.

Цими сервісами можна скористатися через вебпортал електронних послуг Фонду (https://portal.pfu.gov.ua) із ключем кваліфікованого електронного підпису.

 

Інформує відділ обслуговування громадян № 8 (сервісний центр)

ГУ ПФУ в Черкаській області.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь