A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

СВЯТКУВАННЯ ДНЯ ЄВРОПИ В УКРАЇНІ

Дата: 14.05.2021 15:36
Кількість переглядів: 491

 

Цього року святкування Дня Європи в Україні відбувається з 9 по 15 травня

 

День Європи в Україні – щорічне свято, яке символізує стратегічний вектор розвитку українського суспільства. Відзначається з 2003 року у третю суботу травня за підтримки Представництва ЄС в Україні. Зазвичай у цей день відбуваються святкові заходи у великих містах України. Гості можуть дізнатися про культуру, традиції та цінності європейських країн, взяти участь у культурних подіях та розвагах. До заходів долучаються представники посольств, міської влади Києва та інші поважні гості. Через карантинні обмеження цього року активності до Дня Європи будуть відбуватися переважно онлайн.

 

Святкування розпочалося 9 травня на сторінці Представництва ЄС у Facebook https://www.facebook.com/EUDelegationUkraine   

Саме тут з 9 по 15 травня о 10:00 проходить шоу «Доброго європейського ранку, Україно!». Гостями заходу у різні дні стають: посол ЄС в Україні Матті Маасікас, Глава Постіи?ного представництва Європеи?ського інвестиціи?ного банку Жан-Ерік С. де Загон, переможець 11-го сезону «Голос Країни» Сергій Лазановський та інші. Ведучі шоу – Володимир Остапчук та Ніка Константинова.

 

Паралельно під час трансляції ранкового шоу будуть проходити конкурси та опитування на Instagram-сторінці Представництва ЄС. Переможці зможуть отримати заохочувальні призи.

 

А за підтримки Київської міської ради, Посольств європейських країн та Представництва ЄС в Україні 15 травня у центрі міста відбудуться урочисті заходи.

 

«Традиція святкувати Дні Європи в Україні триває вже 18 років. Це свідчить, що суспільство дійсно зацікавлене дізнаватися більше про культуру та цінності європейських країн. Щоразу до заходів долучається велика кількість охочих, навіть зараз, коли вже вдруге ми змушені проводити більшість активностей онлайн. Це дуже надихає», – відзначають у Представництві ЄС.

 

Також, у рамках святкування Дня Європи з 7 по 13 червня пройде безкоштовний онлайн-фестиваль європейського кіно EUFF 2021. У програмі – вісім фільмів, які стали учасниками всесвітньо відомих кінофестивалів у Каннах, Торонто, Гетеборзі, американського фестивалю незалежного кіно Sundance і багатьох інших. Показ кінострічок буде відбуватися мовою оригіналу з українськими субтитрами. Крім основної програми, глядачам буде доступна добірка з восьми короткометражних фільмів про зміну клімату та проблеми навколишнього середовища.

 

Довідка:

 

Представництво ЄС в Україні – офіційне представництво Європейського Союзу в Україні. Представництво є одним зі 139 аналогічних представництв Європейського Союзу у світі і має статус дипломатичної місії.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь