A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

ЖИТТЯ ІЗ ЦИФРАМИ Й УЛЮБЛЕНИМ ШИТТЯМ

Дата: 15.04.2021 08:40
Кількість переглядів: 707

Фото без опису

14 квітня цього року свій 80-й День народження святкувала жителька села Степанці – Валентина Михайлівна Шарко. Народилася ювілярка в селі Лисича Балка Катеринопільського району. Після закінчення 10-річної школи освоїла курси швачки та пішла працювати на швейну фабрику у Шполі та й набиратися досвіду в улюбленій справі.

Але пані Валентині хотілося вдосконалюватися та розвиватися. Тож, написала в Уманський кооперативно-торгівельний технікум лист із запитом, а потім отримала запрошення здати іспити. Наполеглива Валентина продемонструвала керівництву закладу свою цілеспрямованість, за що і була зарахована до вузу без зайвих запитань. Після закінчення технікуму мусила обирати, куди іти працювати, адже молодим спеціалістам запропонували на вибір кілька місць. Валентина Михайлівна з дитинства захоплювалася творчістю великого Кобзаря, тож попросилася в Шевченків край, та й опинилася в селі Степанці.

Працювала бухгалтером в сільському споживчому товаристві та займалася обліком громадського харчування місцевого кафе, школи та училища, де на той час училося 700 студентів. Але робота роботою, а особисте життя теж не проходило осторонь. Гарну дівчину-спеціаліста помітив місцевий водій Юрій. З чоловіком збудували будинок, насадили сад, виховали двох чудових доньок, мають чотирьох внуків та вже дочекалися першого правнука. На заслужений відпочинок іменинниця вийшла головним бухгалтером громадського харчування вже районного масштабу. Хоч і працювала все своє трудове життя із цифрами, але улюбленим зайняттям залишилося шиття – шила і собі, і дітям, і знайомим, а для задоволення вишивала гарні рушники та серветки.

В такий святковий для родини день, окрім рідних та друзів, ювілярку провідали представники Степанецької ОТГ: Наталія Вовчинська – секретарка Степанецької сільської ради ОТГ та Петро Добровольський – начальник ЖКГ. Гості від імені всієї громади та від сільського голови Олександра Яременка привітали пані Валентину, побажали їй довгих років життя при здоров’ї та в оточенні близьких. Традиційно, подарували теплий подарунок на згадку.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь