A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

З ОБЕРЕГОМ ПО ЖИТТЮ ДІЙШЛА ДО ПОВАЖНОГО ЮВІЛЕЮ

Дата: 01.04.2021 09:33
Кількість переглядів: 231

Фото без опису

 

31 березня цього року святкувала свій 85 День народження Валентина Степанівна Дашевська.        

Народилася ювілярка в селищі Стариця Калінінградської області, у сім’ї військового. Тяжке дитинство випало на її долю: коли розпочалася війна, матір з двома маленькими дітками відправили в тил фронту, Татарську республіку, де маленька Валя закінчила перший клас. І сьогодні ювілярка розповідає на пам'ять вірш татарською мовою, який вивчила в дитячому віці. До України сім’я приїхала після визволення її від німецько-фашистських загарбників, у село Буда Горобіївська. На згадку про ті буремні роки Валентина Степанівна зберігає листи та вітальні листівки 50-60 років минулого століття, які, напевно, є її оберегом.

Закінчила 7 класів Горобіївської школи та у 1952 році пішла працювати на Мартинівський цукровий завод в лабораторію. Заочно закінчила Київський культосвітній технікум. У 1955 році одружилася з Дашевським Іваном Дмитровичем і в 1964 році уся сім'я переїхала в с. Мартинівку. Подружжя мало четверо синів, збудували новий будинок. Але доля не переставала випробовувати жінку — в 1974 році трагічно загинув чоловік, а пізніше і син.

До заслуженого відпочинку Валентина Степанівна пропрацювала санітаркою в Мартинівській сільській аптеці. Жінка завжди привітна, доброзичлива, дбайлива господиня.

Привітати з поважною датою від імені сільського голови Олександра Яременка до ювілярки завітали представники Степанецької громади, зокрема і староста Мартинівського старостинського округу. Ювілярка щиро дякувала за теплий подарунок і вітальні слова, та й собі побажала всім миру, щастя та здоров’я.

 

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь