A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

ЧАС ДІЯТИ КАНІВЩИНО!

Дата: 17.03.2021 12:50
Кількість переглядів: 510

Фото без опису

 

16 березня 2021 року в Каневі відбулася презентація локального мікрогрантового конкурсу «Час діяти, Канівщино!», в ході якого на розвиток місцевих громад буде надано 20 грантів на суму до 50 тис. грн кожен. Таким чином, загальні інвестиції за проєктом складуть 1 млн грн.

У своєму вступному слові керівниця відділу з управління проєктами БФ «МХП – Громаді» Анна Тарасевич наголосила, що Канівщина – один із ключових регіонів для МХП, адже саме тут діють значні потужності холдингу: «Ми цінуємо співпрацю з місцевими громадами й раді, що тут є багато  активних людей, які хочуть розвивати свій край. І якраз мікрогрантовий конкурс «Час діяти, Канівщино!» – чудова можливість для цього».

Розповідаючи детально про конкурс, спікерка наголосила, що благодійний фонд надаватиме гранти для вирішеня конкретних проблем у населеному пункті, що є актуальними для значної кількості місцевих жителів. Крім того, мета конкурсу – навчити активних людей готувати проєкти та вміти реалізовувати свої ідеї. Для цього, в межах конкурсу, буде проведено серію тренінгів, що стартують вже наступного вівторка. Навчання дозволять їх учасникам освоїти ази проєктного менеджменту та отримати новий корисний досвід. Стосовно напрямів, то серед пріоритетів виокремлено наступні теми:  розвиток людського соціального капіталу, розвиток спроможності громад, громадське здоров’я та екологія й енергоефективність.

Анна Тарасевич також акцентувала увагу на важливості командної роботи, що не лише демонструє актуальність питання, залученість людей, а й дає можливість більш якісно підійти до кожного з основних етапів конкурсу – підготовки проєкту, його захисту, безпосередньо реалізації та звітування.

До слова, аби взяти участь у навчальному модулі, необхідно до 21 березня включно заповнити форму за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/1MG3Sur3nr5HsqYDwsxEXua0rzqqTLXmCe_M8Q0nEYNY/viewform?fbclid=IwAR3a-dPJQc64KMnVfXYs3iob8sVJNYAIV8uFQiJyrmBzAPVhJQhXdCmnmtI&edit_requested=true

Проєктні ж заявки у благодійному фонді приймають до 25 квітня. А вже за місяць, 25 травня, відбудеться захист та оголошення результатів. Саме ж виконання проєктів заплановане на червень – вересень поточного року.

Разом із активом та головами місцевих ОТГ, зокрема Олександром Яременком, головою Степанецької громади, участь у презентації взяла й Ольга Форостяна, директор ПрАТ «Миронівська птахофабрика», що якраз і здійснює свою виробничу діяльність на Канівщині.

Коментуючи старт проєкту, вона закликала присутніх долучатися до участі в конкурсі:

– Цілих 20 проєктів для Канівщини – це унікальна можливість зробити свої громади  й села більш цікавими та комфортними, такими, де хочеться жити й працювати, будувати тут своє майбутнє!

Переконана, що в цій залі й загалом в об’єднаних громадах є багато ініціативних людей, які вже мають готові ідеї та класні задуми, адже саме люди рухають всі позитивні зміни й процеси.

Між іншим, вже сама презентація, що зібрала чималу аудиторію, показала неабияку зацікавленість жителів Канівщини до конкурсу. Так, мешканець одного із сіл Канівської ОТГ Володимир Лимаренко поділився, що вже має ідею та обов’язково візьме участь в конкурсі: «Я давно спостерігаю за соціальною роботою МХП і зокрема, за грантовими конкурсами, однак раніше не мав часу спробувати свої сили. Зараз є і час, і бажання. А головним мотивом для мене став той факт, що це дійсно працює і працює абсолютно чесно – тобто маючи корисну та цікаву ідею, ти  можеш дійсно отримати кошти й зробити хорошу справу у своїй громаді! Це і є моя мета».

Додамо, що подібні місцеві конкурси незабаром будуть оголошені ще у двох містах – Миронівці Київської області та Ладижині, що на Вінничині. Загалом же, всі локальні прояви відбуваються в межах масштабного мікрогрантового конкурсу «Час діяти, Україно!», що стартував у лютому та реалізовується в 14 регіонах присутності МХП.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь